Росія ризикує піти на самогубство, нападаючи на Україну

5 листопада 2021, 08:41
Після візиту голови Пентагону до України Росія намагається демонструвати рішучість щодо протидії процесу інтеграції України з НАТО у конкретних сферах.
Росія ризикує піти на самогубство, нападаючи на Україну
У Міноборони прогнозують, що Росія вже взимку може збільшити контингент на кордоні з Україною / Reuters

У міністерстві оборони заявили, що зараз ситуація на російсько-українському кордоні контрольована, однак вже у грудні-січні РФ планує збільшити там кількість своїх військових.

У першу чергу, на збільшенні контингенту відобразиться геополітична складова - протистояння Росії і США, і, особливо, партнерство України з НАТО. У цьому напрямку Росія постійно нагнітає ситуацію і звинувачує Україну у мілітаризації за рахунок співпраці зі США і, відповідно, створенні протистояння з РФ.

У той же час Росія намагається демонструвати рішучість щодо протидії процесу інтеграції України з НАТО у конкретних сферах. Піковим це стало після відвідування України глави Пентагону, особливо після озвучування його позиції щодо надання летальної зброї України та недопущення агресії Росії. Адже саме після цього Росія активізувала свої військові структури і частини Західного, Південного округів, військ, дислокованих у Білорусі, а також відбулася активізація та розміщення нових видів зброї у Криму та контрольованих РФ територіях Луганської та Донецької областей. Тим не менш, великих збільшень не було, бо Росія уже розмістила за 80-90 тисяч військовослужбовців - танкові, ракетні підрозділи, протиповітряна оборона (ППО).

відео дня

Тобто цим Росія демонструє свої сили і показує те, що вона і далі нарощуватиме військові зусилля, щоб не просто заперечувати можливу співпрацю України з Заходом, а буде готова задіяти військові контингенти.

Зараз це може бути не просто інформаційна атака, але і конкретні переміщення військ, можливе маневрування, що якраз фіксується засобами космічної розвідки США. Українська розвідка і підрозділи ЗСУ також бачать збільшення військ.

читайте такожЯкщо Путін розпочне війну, то на нього в Україні чекає "кривава лазня"Відповідно, наразі триває холодна психологічна війна - "гра мускулами" із застосуванням військової техніки, переміщення військ, можливо, нових сценаріїв у Чорноморському регіоні. Це нагнітання є дійсно небезпечним у плані бойових зіткнень і провокацій, але якщо тверезо оцінювати ситуацію, то планів Росії щодо широкомасштабних наступальних операцій не передбачається.

Бо для неї це фактично було б самогубством, адже цим Росія не лише кине виклик Україні, яка готова до протистояння, а й Європі, у першу чергу, країнам-членам НАТО.

Микола Маломуж, ексголова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України, спеціально для Главреда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти