Росії треба дати можливість феєрично програти

11 лютого 2022, 17:20
Можливо, гірка правда про власні можливості хоч якось росіянам допоможе.
кремль россия
Росіянам важливо скинути рожеві окуляри / REUTERS

Росії треба дати можливість програти, щоб злізти з придуманого п'єдесталу. Програти гучно і соромно. Геть всі ці дипломатичні реверанси про "дать Путіну сохраніть ліцо". Може тоді у них буде шанс на побудову держави. Натомість зараз я уявляю їх в образі незрозумілої істоти, яка на ланцюгах тримає кілька народів, як то якутів, бурятів, чеченців (хоча тут питання спірне )... Тримає насильно, бо якщо не тримати - ніхто біля них не затримається.

читайте такожПоки Росія не почне сипатися, Україна може повернути собі Донбас лише капітуляцієюВ їх "отечественной" вони не вигравали. Вони лиш частинка тих, хто виборював перемогу - серед білорусів, українців, казахів й інших народів... Вони й втягнули нас усіх в цю халепу, підтримуючи Гітлера на початку другої світової, але як спасати їхні дупи - то ми усі повинні за них помирати. Вони не вигравали ні в якій повноцінній війні, з рівноцінним суперником, і тому їх "велич" бездоказова.

Як дивно виглядають люди, які для всіх очевидно є не дуже успішними, не дуже розумними, не чесними, не сильними, але вони сліпо вірять, що найкращі на цій планеті... Як там кажуть - дурень не розуміє, що він дурень, тому що дурень? Це як раз про "скрепную". І тому їм важливо скинути рожеві окуляри, подивитися на себе чесно і зрозуміти, що їм рано ще позиціонувати себе, як адекватну державу. Їм треба не тільки дорослішати та рости хоча б до українського рівня (в плані свободи, регулярної зміни влади, поваги до себе насамперед) - але й вивчити справжню історію. Бо як можна всерйоз сприймати гопника, який придумав собі біографію аристократа і сам у неї повірив? Про що з ним можна розмовляти? Зараз мій батько читає про другу світову в перекладі з англійської, якогось британського автора-історика - і він в шоці, бо радянські автори багато про що не писали. Замовчували.

відео дня

читайте такожМир з Росією неможливийПам'ятаєте, як на наш Майдан приїздила Собчак, попіаритись? Вона тоді, здається, сказала: "получится у вас - получится и у нас". Пройшли роки, у нас "получилось" не тільки витримувати російську агресію, але й розвернутися на Захід (давайте не будемо вважати, що кількість совків у нас має якесь вирішальне значення). І вписати в Конституцію курс на НАТО. А що "получилось" у них? У тих, хто себе переоцінив?

Ніякого "дать сохранить лицо". Ніякого. Не заважати їм феєрично програти. Бо можливо, гірка правда про власні можливості хоч якось їм допоможе.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти