Росії не світить "дійти до Львова": як Путін зібрався обдурити росіян

27 березня 2022, 19:37оновлено 30 березня 2022, 17:03
Кремль спробує втюхати російському народу приєднання Донбасу до Росії як перемогу, щоб хоч якось пояснити війну, яка так дорого обійшлася Росії.
В результаті спроб Путіна
Путін збирається видати приєднання Донбасу за продовження "кримської весни" / Reuters

Найближчим часом на території "Луганської республіки" може пройти референдум щодо входження до складу Росії, повідомив ватажок "ЛНР" Леонід Пасічник. Зрозуміло, що подібна ініціатива без команди з Кремля неможлива.

Загалом, прецедент Криму вже є, тож це вже просто повторення пройденого. Замість того, щоб проектувати смисли, спрямовані в майбутнє, беруться смисли з минулого, де володіння територією саме по собі було цінністю.

Байден був не такий вже й неправий, сказавши, що Росія з країни XXI століття перетворилася на країну XIX століття. Розвинені країни проектують в навколишній простір проекти, смисли, технології і стандарти. Дикі країни не мають нічого з цього, тому територіальні захоплення для них – це в певному сенсі спроба створити "змістовний продукт", ерзац проекту, якого насправді немає.

відео дня

читайте такожКремль змінює цілі: чому вже ніхто не завадить Україні повернути Донбас і Крим

У практичному плані "приєднання" потрібне для того, щоб пред'явити глибинному народу-хом'яку хоч якийсь результат "спецоперації". Початкове завдання "дійти до Львова" недосяжне.

"Денацифікація" призвела до того, що відносно нейтральне населення східної України поголовно "нацифікувалося" і тепер повністю переключилося на програму ненависті. Проводити поголовну "денацифікацію" мільйонів "нацистів" – це завдання явно іншого порядку.

читайте такожЧому війна в Україні може тривати до листопада

Тому вже заявлено, що головна мета – звільнення "ДНР" і "ЛНР", а все решта – побічні дії щодо вирішення цього завдання. Час іде, патову ситуацію не розв'язати без вкидання в систему нового і значущого ресурсу. Якого або немає, або вишукувати його доведеться через створення зовсім іншого рівня ризиків. А тому потрібно фіксувати положення і пред'являти ну хоч якийсь результат. Приєднання Донбасу можна видати за продовження "кримської весни" з туманним натяком на те, що в майбутньому "можемо повторити".

читайте такожКоли закінчиться війна в Україні-три сценарії: оптимістичний, реалістичний і песимістичний

Правда, виникає питання – а як бути з новими "звільненими" територіями – Херсонською або частиною Запорізької областей? Створювати на них нові народні республіки? І все спочатку

Ель Мюрид, військовий експерт, блогер

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти