Росії вже нічого запропонувати світу, крім урочистих похоронів Путіна

13 червня 2022, 18:17
Ганебний шлях від глобального гравця до другосортної агресивної країни, яка не вміє розраховувати свої сили, Росія пройшла досить швидко.
РФ стрімко долає шлях геополітичного всихання
Росія вичерпала всі свої методи війни з Заходом і Україною / УНІАН

Всього за 100 днів запеклої російсько-української війни всьому світу стало зрозуміло, що Росія перестала бути всесильною, що її вже можна не боятися і її потрібно карати за агресивну поведінку, як фашистську Німеччину.

Захід завдяки прикладу стійкості України швидко пройшов шлях від паралізуючого страху перед Росією до впевненості, що з Росією можна і потрібно боротися.

Ганебний шлях від глобального гравця до другосортної агресивної країни, яка не вміє розраховувати свої сили і блефує частіше, ніж перемагає, Росія пройшла досить швидко. Шлях від зарозумілого ультиматуму і ядерного шантажу до провальної авантюрної спроби знищити збройним шляхом сусідню Україну РФ пройшла буквально за кілька місяців.

відео дня

Міжнародна поразка Росії очевидна вже для всіх, включаючи її нечисленних друзів.

Тепер зброя шантажу в міжнародних справах залишилося лише у Китаю, але шлях геополітичного "всихання" Росії для нього буде уроком.

Буквально за півроку путінська Росія стрімко подолала шлях від нахабного ультиматуму НАТО і ЄС по розділу Європи взимку 2021 року до кровопролитних, важких боїв на Донбасі влітку 2022 року. Це все, чого вона досягла за цей страшний час.

В кінцевому рахунку Росія програла і 20-річну соціально-економічну і цивілізаційну конкуренцію із Заходом, і російсько-українську, європейську війну.

читайте такожУ кремлівському домі престарілих уже рвуться панталони: чому запахло поразкою Росії

Тому Росії, яка вичерпала всі свої методи війни з Заходом і Україною, вже нічого запропонувати або показати світу, крім урочистих похоронів свого вічного і могутнього президента Путіна на Красній площі біля кремлівської стіни, поруч із іншим тираном і вождем – Сталіним.

Світу це сподобається, особливо українцям.

Віктор Небоженко, політолог і соціолог, директор соціологічної служби "Український барометр"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти