Росія кинула в м'ясорубку нові підрозділи "Шторм V"

7 грудня 2023, 06:10
642
На Куп'янському напрямку їх дуже активно застосовують. А чого б і немає, застоялися ж.
Війська РФ, ЗСУ
Війська РФ, ЗСУ / Колаж Главред, фото Міноборони РФ, 22-га ОМБр

Шторм V...

Отже, в зоні бойових дій стали з'являтися підрозділи "Шторм V". Переважно вони діють на Куп'янському напрямку, у підпорядкуванні ГВ "Захід".

По початку не зовсім зрозумілим було, що це за такі собі тіла. Заради жарту навіть говорили, що це підрозділи сформовані з вакцинованих "Супутник-V", тому, що на них морочитися, самі через якийсь час помруть від побочки. Але, як виявилося, здебільшого дані підрозділи складаються з колишніх головорізів ПВК "Вагнер".

відео дня

Тобто, фактично, "Шторм V" це той же ПВК "Вагнер", тільки під патронатом мо рф, причому з повним ребрендингом. Більше ніякого ПВК "Вагнер", про нього в інформпросторі і в цілому, будуть забувати цілком і повністю, а перекочували "вагнера" - це "Шторм V".

Причому на Куп'янському напрямку їх дуже активно застосовують. А чого б і немає, застоялися ж... пора в м'ясорубку.

Так, на північний схід від Синьківки вели наступальні дії 25-А і 138-а ОМСБр зі складу 6 ОВА, а на південь від Вільшан обмежилися силами тільки 25-ї ОМСБр. І саме в складі цих ОМСБр і знаходяться штурмові роти "Шторм V", по 3 на кожну бр.

До речі, буквально днями надіслали ще майже 300 тушок для доукомплектації, що говорить про не особливо то й успішні дії "Шторм V".

Так само штурмові роти "Шторм V" прикріплені до 26 ТП 47 ТД і 27 ОМСБр 1 та Західного під. Тут вимальовується тиск на Лиман Перший, а затикання механізованих прогалин ребрендованими тушами.

В даному контексті, зазначу, що як і очікувалося, після нейтралізації тандему Пригожин-Уткін і Чекалов, мо рф повністю під себе підім'яло систему "Вагнер", а намісник Пригожина-Уткіна і Чекалова, Антон Єлізаров "Лотос" виявився безхарактерною амебою, яку без проблем під свій мотив скрутив оленяр-різьбяр по дереву.

Але, насправді, це тільки вершина айсберга того як розгулявся сергій шойгу, відчувши всю повноту влади в зоні БД і без будь-якої конкуренції. Подробиці про його захоплення контролю дещо пізніше і скажу так, Путіну саме час ходити під себе. Пригожин-Уткін хоч якось врівноважували, балансували, якщо хочете, амбітного тувинця, тепер же у нього гальма явно зриває.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти