Росія інтенсифікує ракетні обстріли та атаки дронами: з чим це пов'язано

14 лютого 2023, 06:08оновлено 14 лютого 2023, 10:29
Останні ракетні обстріли росіян показали, що вони залежать або від загальної ситуації на фронті, або якихось наших здобутків чи кроків на міжнародній арені.
Дым, дроны-камикадзе Шахед
Росіяни продовжують обстрілювати Україну "мопедами" / pixabay.com, Telegram

Російські окупаційні війська надалі можуть інтенсифікувати частоту ракетних атак по Україні. Для цього ворог має в своєму розпорядженні ще достатній ракетний потенціал різного типу.

Можемо говорити про те, що тактика ракетних обстрілів останнім часом може змінитися в моменті збільшення кількості ракетних атак. Я не виключаю такого сценарію.

відео дня

Ворог, на жаль, має в своєму арсеналі ще чимало ракет. Заяви ГУР МОУ про те, що війська РФ використовують уже стратегічний запас по деяких видах озброєння,на жаль, не відповідає дійсності. У них ще є чим нас атакувати. У них ще є різний потенціал використання як іранських безпілотників, так і крилатих ракет різного базування.

На підтвердження описаної вище тези New York Times наводить оцінку від британської групи Conflict Armament Research, за якою для ракетних обстрілів України у листопаді 2022 року противник використовував Х-101, виготовлені у жовтні 2022 року. Що в свою чергу означає, що Росія може продовжувати виробництво крилатих ракет великої дальності, не зважаючи на весь комплекс санкцій від Заходу.

Останні ракетні обстріли росіян показали, що вони залежать або від загальної ситуації на фронті, або якихось наших здобутків чи кроків на міжнародній арені.

Те, що відбулося під час останнього обстрілу лягає в загальну канву подій на фронті. А саме — перехід росіян до активного наступу. Ворогом було застосовано багато ешелонований підхід до здійснення ракетної атаки.

Спочатку використовуються іранські дрони для виснаження нашої системи ППО, а потім додаються удари з використанням умовно високоточних російських ракет.

Нагадаю, із 10 жовтня Росія вдається до масових ракетних обстрілів енергетичної інфраструктури України – ТЕЦ, ТЕС, трансформатори, розподільчі підстанції тощо. Подібними обстрілами Росія намагається схилити керівництво України до переговорів і політичних домовленостей, аби зупинитися на нинішніх рубежах окупації. Україна зберігає стійкість та відновлює інфраструктуру.

Дмитро Снєгирьов, спеціально для Главреда.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти