Чому доля режиму Путіна вирішиться до 9 травня

24 квітня 2022, 11:28оновлено 26 квітня 2022, 18:12
Після поразки в Україні позиції Путіна настільки похитнуться, що йтиметься вже навіть не про усунення його від влади, а про фізичну ліквідацію.
В України з'являються можливості розблокувати Маріуполь і вибити російські війська зі своєї території
Путін уже програв війну за Україну / Reuters

Битву за Донбас часто називають вирішальною у війні Росії та України. І це справді так, зважаючи на те, що ресурси Росії вже на межі – вести війну високої інтенсивності Росія може ще кілька тижнів, не більше. Але це не означає, що війна скоро закінчиться.

Є один нюанс. Путін – прихильник символізму, а тому хоче зберегти обличчя у цій програній війні. Для цього він готує певні заходи, аби продемонструвати їх і світу, і власному суспільству. Адже після поразки в Україні позиції Путіна настільки похитнуться, що йтиметься вже навіть не про усунення його від влади, а про фізичну ліквідацію.

Путін програв війну за Україну, і саме тому він підлягає фізичній ліквідації. Адже процеси, які він запустив, стали незворотними, а сам він представляє небезпеку для всього світу через готовність використовувати ядерну зброю та вдаватися до таких звірств, які вже відбувалися в Україні.

відео дня

До 9 травня доля путінського режиму буде остаточно вирішена.

У зв’язку з цим може відбутися перехід до іншої фази війни.

Для України найбільш негативний аспект тут може полягати в тому, що Путін перейде до "окопування" та утримання захоплених позицій. Тоді Україні для того, щоб "виколупати" ворога, буде потрібна дуже потужна зброя. На Заході це дуже добре розуміють, і тому зараз відбувається підготовка українських артилеристів. США надають потужну артилерійську зброю, а також потужні безпілотні комплекси. Водночас Борис Джонсон під час візиту в Індію сказав, що відбувається підготовка українських розрахунків до застосування нових броньованих ракетних установок Stormer, де використовуються ракети Starstreak, якими можна збивати ворожі літаки та вертольоти. Starstreak уже застосовуються в Україні і знищили чимало російської техніки.

читайте такожЧому Росія спробує закінчити війну в Україні до червня

Тож уже найближчим часом в Україні з’явиться дуже потужна артилерія західного виробництва.

Все це суттєво поширить можливості розблокування Маріуполя і вибивання російських військ з території України, тобто можна буде активніше йти в контрнаступ. Таким чином, за умови появи нових озброєнь з’являються передумови для українського наступу та все більше підстав вважати, що Україні вдасться перемогти у битві за Донбас.

читайте такожВійна в Україні триватиме три роки, і це за оптимістичного сценарію – Андрій Ілларіонов

Втім, вибивання російських військ із території України залежить від багатьох аспектів: від потужності нашого удару під час битви за Донбас; наскільки багато якісно і потужно Україну забезпечать "важким" озброєнням, яке дозволить на великих відстанях вражати ворога і вибивати його з української території; наскільки верхівка в Росії буде здатна впливати на Путіна і переконати його перейти до перемовин та вже під час перемовин визначити подальший хід війни, а точніше умови виведення російських військ.

Валентин Бадрак, письменник, військовий аналітик, директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти