Росія надриває пупок в Україні і вже не чекає перемог до сакральних дат

15 червня 2022, 11:42
РФ ставить перед собою надто амбітні цілі, досягнути яких у неї немає можливості.
Війна в Україні для Росії вже давно стала пірровою
Росія знову намагається оточити українські війська на Донбасі, але надірветься / Коллаж УНИАН, Reuters

Цілі Росії у війні проти України не відповідають її можливостям, і це очевидно.

Озвучуються різні дати щодо планів росіян захопити Сєвєродонецьк – то 10 червня, то 22-ге. Втім, думаю, що дати для Кремля вже не мають якогось особливого значення.

Ця війна для Росії вже давно стала "пірровою". Тому не важливо, до якого числа російській армії вдасться взяти чи не взяти Сєвєродонецьк, питання – якою ціною їм це обійдеться.

відео дня

Після планів захопити Київ за три дні, взяти Маріуполь до 9 травня, вийти на рубежі Донецької та Луганської областей за декілька місяців у Кремлі відмовилися від сакральних дат.

Сили, які стягує Росія, щоб взяти наші території, не показують очікуваного результату. Вона поставила собі цілі, які надривають їй пупок. Тому вона постійно їх зменшує.

Зараз, на тлі відсутності постачання Україні західного озброєння, росіяни знову проявляють амбіцію взяти в оточення наші війська на Донбасі. І хоча ситуація дійсно складна, я думаю, вони швидше надірвуться, ніж досягнуть цього.

читайте такожЯкий пряник готують для України за відмову від членства в НАТОПостійне збільшення російських військ не корелюється зі зменшенням мотивації воювати проти нас.

Тому без прив’язки до дат невдачі ізюмського угрупування військ РФ призведуть до оперативної паузи у війні в Україні.

Віктор Андрусів, виконавчий директор Українського інституту майбутнього, громадський діяч, кандидат політичних наук, аналітик і публіцист, автор книги "Змінити майбутнє"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти