Росія не повинна мати права тримати ракети типу Іскандер біля кордону з Україною

15 вересня 2022, 06:21
Необхідно демілітаризувати Чорне море і заборонити Росії мати тут кораблі, здатні нести Калібри.
Ракетний комплекс Іскандер
Росія не повинна мати права тримати ракети типу Іскандер біля кордону з Україною / Фото Міноборони РФ

Подивився Київський договір безпеки, який готувала група Єрмака-Расмуссена. Документ є на порядок кращим за ті пропозиції, що були навесні.

По-перше, відкрито йдеться про проміжний характер договору і не заперечується право вступу до НАТО. Тобто, це проміжний договір, який фіксує подальшу інтеграцію України в НАТО.

По-друге, список гарантів договору включає західні країни і Туреччину. Китаю там немає, та й ясно, що він не може бути якимось гарантом для України, бо вважає її сателітом США, з якими у нього поглиблюється конфлікт.

відео дня

Цікаво, що в списку країн з'явилася Австралія. По суті йдеться про те, що Україна є країною з особливим статусом в рамках західного блоку країн. Якщо продовжувати цю логіку, то Україна може ініціювати створення оборонного союзу Заходу, який включав би не тільки країни НАТО, а й такі країни Великого Заходу, як Ізраїль, Японія, Південна Корея, Австралія, Нова Зеландія. Це вписується в логіку побудови США нової системи оборонних союзів. Включення AUKUS в оборонний союз Заходу було б логічним розвитком такої логіки.

По-третє, підніметься питання постійної військової допомоги Україні для того, щоб ЗСУ мали високий бойовий потенціал. Особливий акцент - це, звичайно, наші хотілки, але очевидно, що на тлі Туреччини, яка грає самостійну гру, Україна однозначно може бути ефективним щитом Східної та Південно-Східної Європи.

Очевидно, що військовий потенціал України перевищуватиме абсолютну більшість країн НАТО і перебуватиме на рівні Франції, Великої Британії та Туреччини, виключаючи ядерну компоненту.

Також очевидно, що потреба у великій армії України буде безпосередньо пов'язана як з можливими спробами реваншу Росії, так і її можливого розпаду. Україна повинна бути готова до будь-якого сценарію, а функція одного з ключових менеджерів построссійского простору тепер буде альфою і омегою нашої зовнішньої політики.

Чого бракує. На перший погляд, але не тільки.

Треба безпосередньо робити зв'язку між санкціями щодо Росії і її денуклеаризацією (вилученням ядерної зброї) і демілітаризацією.

Демілітаризація повинна включати також звільнення прикордонних областей Росії від наступального озброєння. Росія не повинна мати права тримати таку техніку і ракети типу "Іскандер" ближче, ніж в 300 км від кордону з Україною. Необхідно також демілітаризувати Чорне море і заборонити Росії мати тут кораблі, здатні нести "Калібри".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти