Росія не хоче відмовлятися від розкоші, або Як Путін вирішив піти шляхом Саддама Хусейна

23 квітня 2022, 15:46
Злочинність в сучасній Росії не існує окремо від держави, вона є невід'ємною частиною влади і управління.
Санкція
Росія дозволила ввезення "сірого" імпорту для обходу санкцій / УНІАН

Російська влада дозволила ввозити сірий імпорт, підробки і контрафакт. Без дозволу правовласників привезуть продукції: Apple, Samsung, Tesla, Asus, HP, Panasonic, Samsung, Nokia, Sony, Intel, Electrolux, Miele, Siemens, Dyson, X-Box, Play Station, Nintendo, а також автомобілі та запчастини.

Нічого нового насправді в Кремлі не придумують. Після введення щодо Іраку програми "Нафта в обмін на продовольство" режим Саддама Хусейна точно так само запровадив ввів сірі, а потім і чорні схеми ввезення в країну необхідних товарів (серед яких, звичайно, були і предмети розкоші, так як правляча знати не могла ось так просто відмовитися від привілеїв і звичок до шикарного життя).

Один з найбільш довірених осіб Саддама Хусейна, Іззат Ібрагім ад-Дурі, взяв під свій досить щільний і жорсткий контроль іракську організовану злочинність, орієнтувавши її на відверто кримінальні контрабандні схеми поставок. Спецслужби Саддама створили свої паралельні канали. Все це, до речі, потім було затребуване Ісламською державою, так як по суті, воно було структурою тих самих саддамівських генералів і чиновників, які з його допомогою намагалися створити свою державу і повернутися до влади.

відео дня

У сусідньому Ірані рівно та ж історія трапилася в роки правління президента Ахмадінежада, який передав Корпусу вартових іранської революції (природно, з повного схвалення рахбара) значну частину економіки країни, причому самої "смачної" його частини — експорт нафти. Мета-організувати сірі і чорні схеми поставок нафти на експорт, минаючи санкції і обмеження.

Побічним ефектом цієї політики стало накачування КВІР колосальним ресурсом, що перетворило звичайну спецслужбу на "державу в державі", що визначає тепер політику країни. Іран, який до цього проводив свою досить суверенну і ідеологічно структуровану політику, досить швидко перетворився на напівкримінальний терористичний суб'єкт, обслуговуючий інтереси швидко гангстеризованого КВІР.

читайте такожЗапаси Росії закінчуються, або російська економіка невблаганно мчить до катастрофиТак що Путін йде тією ж дорогою, за одним винятком — Росія вже гангстерська держава і останні 20 років їм була без жодних санкцій. Тому Кремлю не потрібно створювати союзні йому структури ні за межами режиму, ні всередині його. Організована злочинність у сучасній Росії не існує окремо від держави, вона є її невід'ємною частиною, цілком органічно вписуючись у загальну систему влади і управління.

Вся інша логіка повністю вписується в уже відомі процеси, що відбувалися раніше в інших країнах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти