Росія не Іран: що потрібно знати Україні про напад на Ізраїль

16 квітня 2024, 06:10
Російські засоби ураження помітно переважають іранські, у недоімперії навіть "шахеди" помітно модернізували.
Росія не Іран: що потрібно знати Україні про напад на Ізраїль
Ізраїль / колаж: Главред, фото: Главред, Вікіпедія

Щодо повітряного удару Ірану на Ізраїль.

Вже чую роздратовані питання: а чому Ізраїль, по якому Іран вдарив і "шахедами", і крилатими ракетами, і балістичними, спромігся збити 98%, а в нас так не виходить?

Відповідаю.

відео дня

1. Повітряну атаку Ізраїль відбивав разом зі Штатами. І мова не тільки про сповіщення щодо атаки, а й безпосередньо участь у відбитті штатівських есмінців ПРО. Нам таке партнерство поки що не світить.

2. В масштабах однієї української області, за площею подібній Ізраїлю, ми можемо забезпечити результат не гірший.

3. Росія все ж таки не Іран: російські засоби ураження помітно переважають іранські, у недоімперії навіть "шахеди" помітно модернізували. І летить вся ця зброя не як на параді, як у іранців, а ховаючися, постійно змінюючи траєкторію і обходячи нашу ППО.

Як будуть розвиватися воєнні дії на Близькому Сході? Практично ніяк.

Іран насправді не хоче повномасштабної війни з Ізраїлем, особливо, якщо разом з ним будуть діяти США. Саме тому і виникла величезна пауза між атакою Ізраїля по іранському посольству і відповіддю з боку Ірану, бо аятоли шукали варіант, щоб і політичне обличчя зберегти, і реально по пиці не отримати.

США продовжують співати гімн неспроможності, який зветься "Не треба ескалації". При чому, вони співають його не тільки нам, а ще й Ірану та Ізраїлю. Запорукою підтримки Ізраїлю з боку Штатів як раз і є стриманість Тель-Авіву. Тому відповідь на масований повітряний удар від Ізраїлю, звісно, буде, але, швидше за все, вона виявиться такою ж формальною, як і іранська атака.

Коротше, не тільки нас примушують бути стриманими, захищаючи своє право на життя. А таким курсом ми і до переговорах на умовах путіна дійдемо — толерантність і європейськість вимагає йти на зустріч агресорам...

Хто такий Олександр Кочетков

Олександр Кочетков – аналітик, політтехнолог, іміджмейкер. У минулому інженер-конструктор КБ "Південне" і заступник керівника пресслужби президента України.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти