Росія не навчилася вести справжню війну, або Чому затонув крейсер "Москва"

14 квітня 2022, 18:08
У слабкої, розкраденої країни, в якій влада послідовно руйнує все і всюди, не може бути сильної армії за визначенням.
крейсер Москва
Крейсер Москва був вражений українськими ракетами" Нептун " / Колаж Вікіпедія, Укрпошта

Екіпаж ракетного крейсера" Москва " евакуйований після пожежі, в результаті якої здетонував боєзапас. Корабель отримав серйозні пошкодження, повідомляє Міністерство оборони Росії. Причини загоряння встановлюються.

Як завжди, навіть у ситуації, коли всі ЗМІ вже повідомили причину — враження крейсера українськими ракетами, російське Міноборони нейтрально повідомляє, що йому ще не все ясно. "Загоряння" - це такий заспокійливий термін. Типу "плескіт" або "підтоплення". На кухні згоріла каша - це ось загоряння. Коли детонує боєзапас - це має називатися якось інакше.

З самим кораблем поки не все зрозуміло. В 1:05 був поданий сигнал SOS, в 1:14 крейсер практично ліг на лівий борт, через півгодини пропало все електроживлення. З 2 години ночі турецьке судно евакуювало з "Москви" 54 моряка, а приблизно о 3 ночі Туреччина і Румунія заявили про те, що корабель взагалі затонув. Це була іноземна версія подій, російської (виразної) немає досі.

відео дня

Добре було в Сирії: літаєш собі, бомбиш зверху школи і лікарні, діточок і жінок. З моря під камеру "Первого канала" на радість народу-хом'яку ліниво куля "калібрами". Ніхто тебе не турбує особливо, і все разом це називається "навчаннями". Толк таких навчань виявився зараз: при зіткненні з противником, який вміє грати в цю гру, виявилося, що навчання потрібно проводити за зовсім іншими сценаріями. Не в танковий біатлон і авіадартс гратися, не картонні рейхстаги штурмувати, а серйозно і без дурнів. Наприклад, вчитися будувати протиракетну оборону своїх військових судів.

Але головне, що ситуація з крейсером "Москва" в черговий раз демонструє одну і ту ж істину: у слабкої, розкраденої навиліт країни, в якій влада послідовно руйнує все і всюди, не може бути сильної армії. Не може за визначенням. І ніякі хвацькі передачі і паради змінити цього не в змозі. Можна малювати мультфільми і з папірця читати завіральні швидкості гіперракет, брати приступом картонний рейхстаг або будувати похмуре капище богу війни з кашкетом Гітлера, але на виході все одно виходять спалені танкові колони, потонули "Лошарики" і "загоряння" на крейсері "Москва" - просто тому, що інакше бути не може в злиденній країні, яку обікрали її володарі.

читайте такожВійна в Україні і страшний сором Росії: чому РФ залишилася біля розбитого радянського коритаПитання - до них, хоча найпростіше знайти стрілочників і показово їх покарати. А ще краще - ввести 15-річний термін за "дискредитацію" і заткнути всім роти. Головні ж злочинці, що випалюють країну дотла, будуть займатися цим і далі, поки не здохнуть (або їм не допоможуть). Інших сюжетів тут немає.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти