Росія неминуче програє війну і втратить частину власної території

28 березня 2022, 09:12оновлено 30 березня 2022, 17:03
РФ хоче анексувати територію України і "захистити" її від української реконкісти "російською ядерною парасолькою".
Один із сценаріїв кризи Російської імперії полягає в її розвалі
Вступ "ЛДНР" до Росії розширить можливості Кремля для ядерного шантажу / Коллаж Reuters

Гауляйтер Луганська Пасічник заявив, що в "ЛНР" найближчим часом відбудеться "референдум" про "вступ" до Росі. Однак, думаю, питання стоятиме ширше, і аналогічна заява невдовзі пролунає з боку "ДНР" – вони працюють по одній кальці.

Також уже йшлося про можливість проведення "референдумів" на захоплених територіях у Запорізькій та Херсонській областях. Втім, на півдні ситуація неоднозначна: Росії доведеться якимсь чином легалізовувати цей процес. Можливо, ці території приєднають до "ДНР" або оголосять про створення "Новоросії", а потім заявлять про приєднання до РФ. Ці сценарії ще дуже сирі і плаваючі.

Хай там як, та для організації процесу, який би хоч трохи нагадував зовнішнім антуражем "референдум", як у Криму, Росії необхідно забезпечити безпеку на "виборчих дільницях", встановити перемир’я, тому що інакше буде зберігатися загроза військових дій, прильотів ракет і тому подібних речей. І тоді "референдум" перетвориться на маніфестацію підтримки України на окупованих територіях.

відео дня

читайте такожРосії не світить "дійти до Львова": як Путін зібрався обдурити росіян

Таким чином, РФ хоче анексувати територію і "захистити" її від української реконкісти "російською ядерною парасолькою".

Обмовку Наришкіна під час радбезу РФ пам’ятаєте? Ось воно.

Якщо це не вкид, а Пасічник трохи тупенький для таких операцій, то це – зміна концепції і підготовка до фіксації "перемоги" Путіна у війні з Україною. Входити вони хочуть фактично окупованими територіями Луганщини і Донеччини. Тобто це робиться не тільки для того, щоб продемонструвати російському обивателю хоча б якусь перемогу. Це дещо більше: це формалізація "перемоги" Путіна, який таким чином хоче продати своєму народу результати війни в Україні. Мовляв, Путін розширив території РФ за рахунок Донбасу і півдня України, тобто приростив землі.

читайте такожПутін наближає розвал Росії, але зістрибнути з "українського кола" йому не дадуть

Після "референдуму" Кремль знову вдасться до ядерного шантажу. Типу "воєвалі, подать сюда Кемську волость"… І щоб ні у кого не виникало питань, Кремль пошлеться на положення російської оборонної доктрини, де передбачений ядерний удар для захисту своєї території. Адже, згідно з російською оборонною доктриною, Росія залишає за собою право нанесення ядерних ударів у разі загрози своїй території. Якщо РФ оголосить Донбас і південь України своєю територією, це створить простір для шантажу.

Отже, після "приєднання" відбудеться чергове підняття ставок і черговий шантаж світу ядерною зброєю. Києву не варто зважати на цей шантаж. Наша реконкіста рано чи пізно відбудеться. Мінімум, що можна зробити – це щоб "ЛНР" на момент "анексії" існувала лише в екзилі у Москві. Максимум, щоб "референдум" відбувався у Петербурзі про приєднання до Фінляндії, але то таке. Воно точно буде.

читайте такожВійна з Росією надовго: чому Україні рано розслаблятися

Один із сценаріїв кризи Російської імперії полягає в її розвалі. Накопичення внутрішніх проблем у РФ є значним, тому не можна виключати того, що відбудеться демонтаж Російської Федерації. Раніше колективний Захід говорив про те, що це недоцільно через ядерну зброю, яка є у РФ, проблеми з міграцією, які неминуче виникнуть в разі чого, та колапс світоустрою. А зараз, під час цієї війни, у світі не залишилося сил, які готові захищати цілісність Росії. Тому Росія неминуче програє чи то в результаті смерті Путіна, чи то економічного колапсу, чи то ще чогось. Світова еліта бачить загрозу для себе у збереженні цілісності РФ, бо це створює можливості для відторгнення частини територій, зокрема, на користь інших країн, наприклад, Китаю.

Віталій Кулик, директор Центру дослідження проблем громадянського суспільства

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти