Росія ніколи не зможе відновити свій потенціал

18 квітня 2023, 19:20оновлено 19 квітня 2023, 16:25
Все сучасне російське танкове виробництво - це фейк. У більшості випадків - це зняті з консервації/зберігання зразки.
Танки окупантів РФ
Росія ніколи не зможе відновити свій потенціал, вважає Олександр Коваленко / facebook.com/skitalec

Про виробництво в Росії танків Т-72...

Отримую останнім часом багато питань щодо того, як швидко рф зможе відновити свої втрати в техніці, особливо танках і скільки нових танків вона може виробляти.

Питання і справді дуже цікаве, хоч і трохи некоректне.

відео дня

Некоректність питання полягає в тому, що в Росії виробництво нових танків практично відсутнє.

Наприклад, останні серійні Т-72 і Т-80 були вироблені в Росії в 1998 році. Останній серійний Т-90 сходив з конвеєра в 2011-му. З тих пір серійного виробництва танків в рф не проводилося.

Усе сучасне російське танкове виробництво - це фейк. У більшості випадків - це зняті з консервації/зберігання зразки, які доводять до працездатного стану і проводять їх модернізацію. Тобто, танкова галузь зараз в Росії не являє собою виробничі лінії, а ремонтні.

Своєю чергою це призвело до деградації виробничих ліній тих же танків Т-72. За 25 років вони, як такі, були розібрані, розпиляні, розвалені. Наприклад, для виробництва Т-72 необхідно, щоб працювали 15 тис. технологічних процесів. Більшість з них давно відсутні.

Для забезпечення виробництва нового танка Т-72 необхідно застосовувати 6,5 тис. прес-форм. Більше половини з них загублені, або переплавлені. У виробництві одного танка Т-72 використовується майже 20 тис. інструментів, частини з яких на виробництві, того ж УВЗ - немає.

Саме тому, коли зараз показують репортажі з російського УВЗ, ми бачимо виключно відновлювану після зберігання танкову техніку, а не створювану абсолютно з нуля нову.

І це все призводить до відповідного висновку - Росія ніколи не зможе відновити свій потенціал.

У Росії на десятиліття буде відсутня можливість виробництва нових танків, а тому і відновити втрати в ході війни в Україні новою продукцією вона не зможе. Відновленням Т-54/55 і Т-34? Так. Новою продукцією - ніколи.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти