Росія зганьбилася заявою про українських дітей

29 липня 2024, 06:10
1623
Ще один складний для РФ момент - кількість загиблих і постраждалих українських дітей.
Росія зганьбилася заявою про українських дітей
Росіяни і війна в Україні / Колаж: Главред, фото: unsplash, УНІАН

Російська пропаганда та офіційні особи вже кілька днів кривляються на тему вбитих українських дітей. Вони почали розігрівати цей сюжет заздалегідь, щоб сьогодні випнути історію "дітей Донбасу" і переключити увагу.

Така підготовка свідчить, наскільки невпевнено почувається Росія в контексті теми українських дітей.

Загальновизнаним фактом є те, що Росія вкрала десятки тисяч дітей України. Путін за це отримав міжнародний ордер.

відео дня

Спроби розповісти (щоб зняти звинувачення), що "їх врятували", навіть у нейтральних для РФ аудиторіях розбиваються однією тезою - якби Росія не напала на Україну, нікого б не довелося "рятувати". Якби росіяни не вбили мирних людей, діти не стали б сиротами, не довелося б "шукати їм нові сім'ї та будинки".

Ще один складний для РФ момент - кількість загиблих і постраждалих українських дітей.

Згідно з офіційними даними, за 8 років - 2014-лютий 2022 - загинуло 152 дитини. Я не пам'ятаю всю структуру цих жертв, але головна причина - це підриви дітей на розтяжках і різного роду боєприпасах в ОРДЛО, зокрема - у глибокому тилу "ЛДНР". Де в принципі не було українських військ. А також випадки, коли російські або місцеві бойовики помилково або сп'яну/під наркотою стріляли не туди.

За вкрай неповними даними, з лютого 2022 року загинуло вже 563 дитини. Ця страшна цифра може бути значно вищою, бо ми дуже приблизно знаємо про втрати в Маріуполі, інших містах Донецької та Луганської областей, які російські окупанти просто зрівняли з землею. Також немає повної статистики щодо окупованих територій після їх захоплення російськими військами.

Тобто, російські "рятувальники" спочатку спричинили загибель 150 дітей, а потім під приводом "захисту" інших вбили ще сотні. Те, що зовсім не вкладається в голові: значна частина вбитих Росією дітей в Україні - російськомовні, в т.ч. - етнічно росіяни.

Упевнений, серед російських високопосадовців є чимало тих, хто усвідомлює, які жахливі злочини скоює Росія. І наскільки брехливими й абсурдними є відмовки.

Усе це не мине даром, заподіяне зло повертається. Коли (не якщо, а коли) з російськими бонзами, їхніми близькими або обслугою траплятиметься щось погане, в душі вони розумітимуть - за що.

А ті, хто прямо замішаний, уже давно переконалися - відплата невідворотна. Або у формі справедливого суду, або в альтернативній справедливій формі.

Хто такий Олексій Копитько

Радник міністра оборони, блогер, журналіст. Проживає у Харкові. Активно коментує в соцмережах події, що відбуваються в країні і світі. Працював координатором проєкту "Флот-2017". До цього обіймав посаду заступника голови правління Українського центру розвитку музейної справи.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти