Росія придумала нову схему для обстрілів України

30 жовтня 2023, 19:10оновлено 30 жовтня 2023, 21:00
Це може бути моя суб'єктивна думка, але Одесі потрібен SAMP/T.
Онікс, вибух
Онікс / Колаж: Главред, фото: скріншот з відео, 3 окрема штурмова бригада

Давно не було П-800 "Онікс" і ось вони прилетіли...

Востаннє ця ракета задіялася 25 вересня.

До того ж, бентежить денний пуск. Не дивлячись на те, що в Одесі немає засобів ППО здатних перехоплювати "Онікс", застосовувалися вони раніше переважно вночі.

відео дня

Деякий час тому, розглядаючи засоби ППО які потрібні Одесі для повного захисту від усіх загроз, я зазначав, що нам дуже потрібен SAMP/T. і доводом цього було саме застосування окупантами по Одесі ракет П-800 "Онікс".

У зв'язку з цим трохи Дежавю технічного порядку.

Sol-Air Moyenne-Portée/Terrestre це ЗРК, розроблений на початку 2000-х і використовує ракети Aster 30. SAMP/T використовує модернізовану РЛС Arabel, великого радіусу дії, розроблену під модернізовані Aster 30 block 1.

Щоб розширити можливості системи по боротьбі з більш високошвидкісними і висотними цілями. Aster 30 Block 1 може перехоплювати балістичні та надзвукові ракети.

Дальність ураження цілі у SAMP/T може досягати 120 км, а висота до 20 км.

У грудні 2011 на навчаннях ракета Aster 30 збила ізраїльську балістичну ракету Black Sparrow, а в квітні 2012 була збита ракета-мішень GQM-163 Coyote , що імітує надзвукову протикорабельну крилату ракету, що летить зі швидкістю 2,5 Маха (3000 км/год) на висоті менше 5 метрів.

Це був перший випадок, коли європейська система протиракетної оборони знищила надзвукову "ракету", що летить над морем на такій низькій висоті.

У 2021 під час навчань At-Sea Demo: Formidable Shield 2021 ракетою Aster 30 була успішно перехоплена Надзвукова ціль, на швидкості понад 3000 км/год.

Фактично, SAMP/T, за всіма своїми характеристиками нітрохи не гірше ЗРК Patriot, але у неї є одна важлива особливість - перехоплення надзвукових цілей на наднизьких висотах, якими є П-800 "Онікс".

Це може бути моя суб'єктивна думка, але Одесі потрібен SAMP/T.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти