Росія намагалася взяти Європу "на понт": чому посольства вивозять сім'ї дипломатів з України

24 січня 2022, 15:15оновлено 24 січня 2022, 16:50
Росія хотіла полякати Європу, але в результаті вийшло, що ставка на залякування була прийнята Заходом і вони діють, як при реальній загрозі війни.
Посольство США в Україні
Посольство США, Великобританії та Австралії в Україні почали евакуювати сім'ї співробітників на тлі загрози вторгнення РФ / УНІАН

Сполучені Штати Америки, Великобританія і Австралія в понеділок, 24 січня, почали обов'язкову евакуацію сімей співробітників посольств цих країн на тлі побоювань повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Насправді висилки сімей дипломатів з України - це якраз добре. Росія хотіла весь світ (насамперед - Європу) "взяти на понт" - мовляв, вона влаштовує війну, натомість дезавуюючи рішення НАТО про членство в організації Грузії та України. Якщо злякаються, то країни-учасники скасують попередні рішення по Україні, розпишуться у своїй неспроможності і де-факто скасування рішень означатиме розпуск Альянсу, оскільки після цього НАТО вважатиметься недієздатним.

Тобто Росія хотіла полякати Європу, але в результаті вийшло, що ставка на залякування була нею прийнята. Тому що і Штати, і Європа починають діяти і розуміючи, що це "понт", поводяться, як при реальній загрозі війни - висилають дипломатів і терміново поставляють озброєння.

відео дня

Адже раніше, у 2014 році, коли по території України з Росії наносилися артилерійські удари, ніхто не хотів цього помічати і близько. Разом із тим, Росії на Заході готують забійні санкції - тобто, не ті, які символічно зачеплять Росію і над якими всередині РФ відкрито насміхаються, а реальні.

Фактично це - демонстрація того, що світ прийняв ставку Росії і готовий їй відповідати. Тобто тепер це не просто вираження заклопотаності ситуацією в Україні, а її реальна підтримка. Тому що коли раніше було дано дозвіл Ради Російської Федерації про використання збройних сил Росії на українській території, ніхто ніяких дипломатів не відкликав - всі робили вигляд, що цього не відбувається, а збройний конфлікт, локальний і тільки на території Донбасу.

читайте такожЕвакуація Посольства США в Києві є надмірною пересторогою-МЗС УкраїниЗараз же до цього ставляться серйозно і оскільки світ оскалився, у цьому випадку шансів на те, що Україна встоїть, набагато більше, ніж якби Захід злякався і нас спокійно віддали Росії за прикладом Білорусі.

Олександр Кочетков, політичний аналітик, спеціально для Главреду

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти