Росія зібралася посилити "м'ясні штурми"

7 січня 2024, 08:41
Дане явище говорить про те, наскільки російське командування прагне здобути хоч якийсь успіх в Донецькій області.
російські окупанти
Російські окупанти / Колаж: Главред, фото: Міноборони РФ

Угруповання російських окупаційних військ посилюється, акцент роблять на ГВ "Південь". У російському окупаційному угрупованні військ спостерігається неоднозначне явище. У той час як практично всі групи військ незначно, але зменшилися за чисельністю особового складу, загалом угруповання збільшилося за рахунок посилення лише однієї ГВ, а саме "Південь", зоною відповідальності якої є Донецька область.

Так, станом на середину грудня 2023 року ГВ "Південь" налічувало трохи більше ніж 155 тис. к. с., водночас будучи найчисельнішим та найбоєздатнішим в усьому угрупованні РВВ. Станом на початок січня 2024 року чисельність угруповання перевищила 168 тис. к.с.

відео дня

Тобто, незважаючи на рекордні втрати, за два з половиною тижні угруповання, яке тисне на Авдіївку, у районі Бахмута тощо збільшили на більш ніж 13 тис. Як таке можливо, з урахуванням, як і раніше, недостатньої мобілізації в Росії за високих втрат? Насамперед за рахунок донорів людського ресурсу у вигляді інших ГВ.

Гадаю, всі прекрасно пам'ятають, як для наступу на Авдіївку сили і засоби російське командування брало не тільки зі складу ГВ "Південь", а й ГВ "Центр", що діє на Луганському плацдармі, в Лиманському напрямку.

Так, всього за місяць, найбільш боєздатні бригади зі складу 2-ї ОВА і 41-ї ОВА були перекинуті під Авдіївку. Якщо ж говорити про тенденції останніх двох з половиною тижнів, то ГВ "Центр" зменшилася з майже 41,5 тис. к. с. до трохи більше ніж 40 тис. Це ж стосується і сусідки ГВ "Центр" - ГВ "Захід", яка діє на Куп'янському напрямку і чисельність якої зменшилася з 63 тис. до трохи більше 61 тис. к.с.

Це явище стосується практично всіх ГВ, окрім згаданої "Південь". І це не тільки перекидання до складу ГВ "Південь" сил і засобів, з інших плацдармів, за рахунок інших ГВ, а й фактор компенсації втрат. Кожна з цих ГВ зазнає регулярних і досить істотних втрат, але на їхню компенсацію ресурс - людей - не виділяють, а концентрують його винятково для "южан".

Це явище свідчить про те, наскільки російське командування прагне мати хоч якийсь успіх у Донецькій області, до, так званих, виборів президента Росії, причому на шкоду іншим плацдармам. Я абсолютно не здивуюся, якщо до початку "виборів" у Росії ГВ "Південь" досягне чисельно показника 190-200 тис. А це, на жаль, означає, що штурмові дії піхотною компонентою, більш відомі в народі як "м'ясні штурми", можуть досягти за цей період свого апогею.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти