Росія звихнулася надовго: чому Європі не уникнути участі в третій світовій

23 березня 2022, 08:11оновлено 30 березня 2022, 16:59
Апетити Кремля не обмежаться Україною. Молдова і Румунія повинні бути напоготові.
Якщо Росія з'явиться на кордонах Румунії, претензії з'являться і до неї
Молдова дуже боїться Росії і не може визнати очевидне – якщо Росія вийде на кордони Молдови, то вона як держава швидко зникне / Reuters

Молдові потрібно поспішати в обійми України, інакше все забере Росія. Однак влада Молдови не бачить загроз із боку Росії, про це заявив глава молдавського МЗС. Ну й дурні.

Молдова дуже боїться Росії, але не може визнати очевидне – якщо Росія вийде на кордони Молдови, то вона як держава дуже швидко зникне. Спочатку Росія оголосить Придністровську народну республіку. Потім ця Придністровська "республіка" скаже, що її обстріляли, а потім Росія введе пару БТГ, розхерячить половину Молдови, щоб боялися – і на цьому незалежності Молдови прийде кінець.

Тому у Молдови є один шлях зберегти незалежність – створити військовий союз з Україною. Попросити допомоги, щоб Україна ввела на територію ПМР війська. Щоб Україна разом із Молдовою провели операцію по зачистці і взяли склади боєприпасів, які там є і які дуже знадобляться Україні. Інакше потім, коли Росія обов'язково захопить Молдову, ці склади будуть використані проти України.

відео дня

читайте такожПутіну не судилося взяти Україну: коли Захід втрутиться у війну

От такі перспективи світять Молдові, поки її МЗС робить вигляд, що все добре.

Крім того, Молдова повинна максимально педалювати Румунію для того, щоб вона перетворювалася в її тил і тил України в боротьбі з Оркостаном. Румунія ж не може не розуміти, що в разі, якщо Росія з'явиться на її кордонах, то претензії з'являться і до неї. Благо, орки на федеральних каналах уже закликають кидати ядерні бомби на Варшаву і пробивати сувалківський коридор у Калінінградську область.

читайте такожЧому війна з Україною для Росії в будь-якому випадку закінчиться катастрофою

Тож, дорогі європейці, ви повинні розуміти, що вони звихнулися надовго і цю екзальтовану орду ми можемо розкачати тільки разом. Участі в третій світовій ви не уникнете.

Юрій Романенко, керівник політичних програм Українського інституту майбутнього

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти