Росія в Сумській області влаштувала класичний терор проти населення

19 березня 2024, 19:10
Сумська область межує з трьома російськими областями - Курською, Брянською та Бєлгородською.
Удар по Сумах
Удар по Сумах / Колаж Главред, фото ДСНС

По Сумах...

Те, що зараз відбувається в Сумській області - це класичний терор проти цивільного населення в прикордонній зоні. Це не підготовка до прориву в Сумську область, оточення і захоплення Сум і всієї області. У РОВ просто зараз немає ресурсу на це.

Сумська область межує з трьома російськими областями - Курською, Брянською та Бєлгородською. На території цих трьох областей зосереджене угруповання прикриття кордону, у складі трьох груп військ "Курськ", "Брянськ" і "Бєлгород".

відео дня

Найбільш боєздатна з них ГВ "Бєлгород" має у своєму складі:

  • Особовий склад - 17,5 тис. тіл;
  • Танки - трохи більше 100;
  • ББМ - 350;
  • Ствольна артилерія - понад 450;
  • РСЗВ - близько 50;

Але, ГВ "Бєлгород" зараз зайнята якимись проблемами, що виникли в російській області у зв'язку з поверненням на батьківщину груп репатріантів. А тому розглядати цю ГВ як бойову, ударну силу в напрямку Сум не варто.

А що ж тоді ГВ "Курськ" і ГВ "Брянськ"? Ці ГВ мають такий вигляд:

  • Особовий склад - 16,5 тис. тіл;
  • Танки - близько 80;
  • ББМ - 220;
  • Ствольна артилерія - 330;
  • РСЗВ - близько 20;

При цьому дана кількість сил і засобів не зосереджена в одному, окремо взятому місці, наприклад, у лісопосадці в районі Гончарівки, для швидкого прориву на Суми по Р200/Н07, а розкинута вздовж кордону.

Формування ж ударного угруповання для наступу на Суми не спостерігається, а це концентрація щонайменше стотисячного угруповання для прориву до Сум, для оточення міста або початку міських боїв має бути зосереджено ще до 300 тисяч сил, плюс резерв.

Сумська область зараз під ударом терористів. Вони в критичній для себе ситуації здатні тільки на одне, що у них завжди виходило, - тероризувати цивільне населення ударами КАБ, обстрілами артилерією, вилазками ДРГ. Все інше - не піддавайтеся паніці, сил на вторгнення на Сумщину та окупацію Сум і області у ворога - немає.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти