Росія повертається в той Радянський союз, про який так мріяла

9 березня 2022, 09:43
РФ вже ніколи не займе того місця в світі, яке хотіла зайняти після перемоги над Україною - вона буде токсичною країною, яка де-факто сповідує фашизм.
Росія, Прапор
Росія після війни в Україні залишиться для світу ізгоєм / УНІАН

Росія, незважаючи на всі її великодержавні понти, дуже сильно була інтегрована в світову економіку і багато чого не випускала сама, аж до таких дрібниць, як оболонки для ковбас. Тобто якщо є м'ясо, то без їх імпорту ковбаса не вийде. Також ми бачимо як фірми, які раніше забезпечували РФ товарами народного споживання, йдуть з російського і тим самим створюють додатковий тиск на економіку.

Іншими словами, Росія повертається в той Радянський союз, про який вона мріяла. Але проблема в тому, що при Союзі були якісь замкнуті цикли, які шикувалися десятиліттями і зараз зробити що-небудь самим практично неможливо, оскільки підприємства, які залежні від імпорту, зупиняються.

Крім того, на Росію накладають санкції, які тиснуть на військову промисловість - наприклад, Тайвань заборонила експорт чіпів до Росії, без яких не можна побудувати ракети і т.д. додатковий плюс в ембарго російської нафти, яку на Заході тепер гребують купувати, що також б'є по доходах бюджету РФ і, в тому числі, можливості фінансувати армію.

відео дня

Росія вже ніколи не займе того місця в світі, яке вона хотіла зайняти після перемоги над Україною - вона буде токсичною країною, яка де-факто сповідує фашизм. Відповідно, ми бачимо репортажі з уже радянських магазинів, де ціни на продукти харчування підскочили за тиждень більш ніж на 50% і це тільки початок, тому що ще є запаси. Наступні закуповувати доведеться вже за іншими цінами, що створює додаткову напругу, тому що росіяни на словах готові боротися проти Заходу, але навряд чи вони готові повертатися саме до радянського життя, адже вони звикли до комфорту.

Бізнес в Росії вже убитий, тим більше, з урахуванням відключення РФ від платіжних систем і позбавлення можливості заробляти гроші всередині країни. Але, на жаль, це не дає перепочинку щодо війни проти України - у РФ все ще ресурс, щоб далі надсилати своє "гарматне м'ясо", т залишається запас ракет, які вони ще не відстріляли.

читайте такожСамогубний похід Росії проти всього світуТим не менш, сил для відсічі у РФ теж не так вже й багато. Наприклад, дуже показовою була зустріч переговорної групи і у російських представників не було великої радості - не було впевненості в тому, що все йде добре, тому що Україна відмовилася капітулювати.

Тому Україна повинна підтримувати армію, всіх тих, хто бореться проти російської агресії, тому що тільки це зараз змінює ситуацію. І чим більше буде жертв у РФ, тим швидше ми переможемо і тим швидше це викличе сплеск в самій РФ. Антивоєнні акції в РФ вже йдуть, тому що вони розуміють, що в іншому випадку їх уб'ють в Україні.

Тарас Загородній, політичний та економічний експерт, спеціально для головреда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти