Росія вибрала найгірший час для енергетичної атаки на Україну

22 березня 2024, 19:10
Головна загроза для України - скорочення поставок озброєнь і засобів захисту з боку Заходу.
Удар по ДніпроГЕС
Удар по ДніпроГЕС / Колаж Главред, фото Вікіпедія, t.me/kazansky2017

Дебільний тероризм.

Так приблизно я б позначив сьогоднішній дивний обстріл, проведений Росією по Україні. Відсуваючи убік моральну частину питання (яка незмінна - армія РФ - фашисти й окупанти, які намагаються знищити Україну), подивимося на військову частину.

Атака по енергетичній інфраструктурі в сучасному світі річ зрозуміла (хоч і військово - злочинна). Паралізувати заводи, посіяти паніку, завдати удару по економіці тощо. Але є нюанс. Ефективність таких атак безпосередньо прив'язана до пори року. Що більше незручностей пов'язано з втратою електроенергії, що довше відновлювати знищені об'єкти, то сильнішої шкоди ви завдаєте.

відео дня

Річ у тім, що кінець березня - це буквально НАЙГІРШИЙ час для таких ударів з точки зору стратегії. Попереду літо, зима позаду, морозів немає, логістика простіша, ніж під час хуртовин, ремонт швидший. Найкращий час, відповідно - десь середина грудня. Але залежить від конкретного року і температурних параметрів.

Є й друга грань - головна загроза для України - скорочення поставок озброєнь і засобів захисту з боку Заходу. У тому числі ППО. Тут Росії б взагалі максимально скоротити будь-які обстріли, щоб у Києва було менше аргументів для обґрунтування необхідності термінової допомоги. Але як ви думаєте, кадри палаючої підкреслено невійськової інфраструктури - будуть аргументом за чи проти термінових поставок Україні?

Ось-ось.

Загалом, максимально дебільний мув, особливо з огляду на те, що Росія під кожну хвилю атак збирає ракети по 2-3 місяці, і не те щоб у неї сильний їх надлишок.

Хто такий Майкл Накі

Майкл Сідней Накі - російський блогер, стример і журналіст. Автор однойменного YouTube-каналу.

Народився 25 грудня 1993 року в Москві. Батько - Чарльз Накі, громадянин США. Мати - росіянка, передає Вікіпедія.

Влітку 2015 року проходив двомісячне стажування на радіостанції "Ехо Москви". З 2015 року по червень 2020 року працював на радіостанції, вів політичні дебати, а також програми "Блог-аут", "Статус", "Один", "Ну і день", "Особлива думка", "Розворот".

З 2019 року веде суспільно-політичний відеоблог на YouTube.

12 червня 2021 року стало відомо про те, що Накі залишив Росію та переїхав до Грузії. З серпня по грудень 2021 року разом з Сергієм Гурієвим був співведучим програми "Що (ж) робити?" на телеканалі "Дощ".

У березні 2022 року переїхав до Вільнюса, Литва.

16 березня 2022 року МВС РФ порушило проти Накі кримінальну справу за статтею про дискредитацію армії Росії та оголосило його в розшук. Накі проходить обвинуваченим в одній кримінальній справі із засновником Conflict Intelligence Team Русланом Левієвим, з яким він випускає практично щоденні зведення про хід вторгнення Росії в Україну. 24 травня Басманний суд Москви заочно заарештував Майкла Накі.

9 вересня 2022 року Мін'юст Росії вніс Накі до списку фізичних осіб-"іноземних агентів".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти