Росія обрала нову тактику ударів по Україні

16 серпня 2024, 06:10
829
З початку місяця тримається доволі високий показник застосування Shahed-131/136, але не рекордний.
Росія обрала нову тактику ударів по Україні
Shahed-131/136 / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, 126 окрема бригада територіальної оборони м.Одеса

Застосування РОВ Shahed-131/136, fpv-дронів і ББ "Ланцет" за другий тиждень серпня...

За другий тиждень серпня 2024 року російські окупанти застосували 149 дронів-камікадзе Shahed-131/136, з яких 131 було збито.

З початку місяця тримається досить високий показник застосування Shahed-131/136, але не рекордний. Загалом за першу половину серпня РОВ застосували 260 дронів-камікадзе, з яких було збито 235, що є доволі високим показником перехоплення.

відео дня

Нагадаю, що середньостатистичний показник застосувань Shahed-131/136 у РОВ зберігається в межах 350-400 уже кілька місяців. Не думаю, що навіть зі збільшенням інтенсивності за першу половину серпня окупанти зможуть встановити цього місяця абсолютний рекорд застосування цих засобів ураження. Хоча, на День незалежності України не варто виключати комбінованого терористичного удару із застосуванням, зокрема, значної кількості Shahed-131/136.

Застосування РОВ fpv-дронів.

Протягом другого тижня серпня російські окупанти застосували близько 2 500 fpv-дронів, або, в середньому, понад 350 на добу. Загалом за два тижні серпня застосування РОВ fpv-дронів трохи перевищило 5 тисяч.

Нагадаю, що в липні РОВ встановили рекорд із застосування fpv-дронів - понад 11 000! Судячи з першої половини серпня, застосування fpv-дронів кардинально кількісно не змінилося.

Нагадаю, що раніше середньостатистичний показник застосування fpv-дронів на добу у РОВ зберігався в межах від 250 до 300 на добу, зараз же він упевнено становить, або виходить за межі 350.

Будемо сподіватися на те, що Китай справді з 1 вересня значно обмежить експорт fpv-дронів у країни, які можуть їх використовувати для війни або тероризму. Саме компанії з КНР є основними постачальниками fpv-дронів російськими окупантам. Загалом, це не заборонено і не потрапляє під санкції, оскільки продукція не військового призначення, але якщо обмеження експорту від Пекіна відбудуться, то це може знизити масштаби застосування противником цих засобів ураження.

ББ "Ланцет".

Баражуючий боєприпас "Ланцет" протягом другого тижня серпня не продемонстрував рекордів і зберіг середній показник застосувань за добу в межах 10 од., хоча й був піковий показник.

Висновки.

Загалом, висновки статичні.

Другий тиждень і загалом перша половина серпня продемонструвала високу, але середньостатистичну інтенсивність застосування Shahed-131/136.

Протягом того ж періоду відзначилося незначне скорочення застосування fpv-дронів.

ББ "Ланцет" - застосування в тижневому обсязі змін не відбулося і зберігається в межах 10 од. на добу, що говорить про збереження стандартних показників до кінця місяця.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти