Росія запустила пропагандистську машину генерації фейків: чого чекати

13 серпня 2024, 06:04
518
Жителям Курської області потрібно бути зараз настороженими насамперед, побачивши російських же військових або журналістів.
Росія запустила пропагандистську машину генерації фейків: чого чекати
Колаж: Главред, фото: росЗМІ, скріншот

Неспроможні вплинути на ситуацію в Курській області військовим шляхом, російське командування запустило пропагандистську машину генерації фейків.

Зараз на всіх рівнях російською пропагандою поширюються фейки про нібито скоєні злочини українськими військовими проти цивільного населення Курської області.

Наприклад, нібито СОУ отримали наказ розстрілювати цивільних, або, що СОУ застосовують у КО хімічну зброю та іншу маячню...

відео дня

Ну, по-перше, хто росіянам сказав, що в КО оперують українські військові?

А по-друге, історії про хлопчиків у трусиках і дідуся з простреленими колінами вже стали мемом. При цьому, як завжди, з доказовою базою у росіян проблема. Нуль сутнісного фактажу. Але...

Але проблема в тому, що ми, українці, дуже добре знаємо, як російські війська створюють "докази". Тому жителям Курської області потрібно бути зараз настороженими насамперед, побачивши російських же військових або журналістів. З 2014 року така прикмета є, де з'являється знімальна група російських ЗМІ - там чекай обстріл цивільних.

Є передумови до того, що жителі КО першими дізнаються, хто насправді 8 років "бомбив" Донбас.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив". Провідний експерт Українського центру дослідження проблем безпеки. Український політичний та економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти