Росія запустить до 9 травня 300 ракет?

23 квітня 2023, 08:20оновлено 24 квітня 2023, 09:59
5501
Факт накопичення не слід розуміти буквально, є величезна кількість факторів, які обмежують Росію в застосуванні цього БК.
Ракета Х-22, Олександр Коваленко
Коваленко розповів про загрозу масованого ракетного удару / Facebook Машовець, скрін

Щодо загрози масованого ракетного удару...

Особливо уважні мої читачі, використовуючи дані про середньостатистичне накопичення БК росіянами за рахунок власного виробництва 2-5 ракет на добу, прийшли до гнітючих висновків про стан їхнього ракетного потенціалу.

Провівши нехитрі підрахунки були зроблені висновки, що за місяць накопичення БК у Росії вже може бути від 60 до 150 ракет, а через 2 місяці, до 9 травня, від 120 до 300?

відео дня

На перший погляд, дещо апокаліптична картина, ракетний удар у 300 ракет? Але, насправді це не зовсім так, і по сухим цифрам потрібні пояснення.

По-перше, накопичення 2-5 ракет БК - це ракети різної номенклатури, зокрема, Х-101, КРМБ "Калібр", Х-59, Х-31, Х-38, П-800 "Онікс" і так далі. Тобто, це різношерстий потенціал, а не уніфікований і відповідно застосування їх обумовлене різними умовами.

По-друге, накопичення 2-5 ракет - це показник від мінімуму до потенційного максимуму, але через проблеми у виробництві, в основному воно прагне саме до мінімуму. Тобто, говорити про якийсь гіпотетичний ривок виробництва не доводиться, він фізично неможливий.

По-третє, навіть маючи в наявності, наприклад, 150 крилатих ракет, Росія не зможе їх використовувати по території України всі в рамках одного удару. І причиною тому є обмежені можливості її носіїв, в зв'язку зі зносом і виробленням ресурсу, про що вже писалося.

Наприклад, стратегічні бомбардувальники ракетоносці Ту-95МС росіяни намагаються не перевантажувати ракетами Х-101, щоб не надавати зайве навантаження на планер і агрегати. В середньому, такий літак навантажується 2 ракетами, замість 8! Аналогічно Ту-22М3, при навантаженні однієї Х-22 замість 3-х.

Крім того, після інциденту на аеродромі в Енгельсі російським літакам доводиться долати більшу відстань для пусків, що так само впливає на знос агрегатів і вузлів. Після кожного такого польоту вони проходять обов'язкове обслуговування і легкі ремонтні роботи.

Тобто, навіть накопичивши 300 або більше ракет, Росія не зможе випустити їх всі по території України за один день. До речі, і навіть раніше, на самому початку повномасштабного вторгнення, маючи куди більший ресурс і можливості ніж зараз, вона все одно була обмежена в цьому потенціалі.

Тому, факт накопичення не слід розуміти буквально, є величезна кількість факторів, які обмежують їх у застосуванні цього БК в повному обсязі, не кажучи вже про фактор безглуздості таки ударів, як показав 2022 і початок 2023 р. р.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти