Росіянам треба бігти або готуватися відбиватися

15 серпня 2024, 06:10
844
Росіянам, які не хочуть відправляти своїх дітей на смерть, треба щось думати просто зараз.
Путін, ЗСУ
Путін і операція в Курській області / колаж: Главред, фото: 22 окрема механізована бригада, скріншот з відео

Одне з важливих зрушень у публічній риториці РФ після Курська: "а що такого, що строковики воюють? Воюють собі і нічо!".

Цю думку почали проштовхувати відразу з федеральних каналів. Локомотивом нового дискурсу стало алкобревно з лампасами - генерал-депутат Гурульов.

Спочатку він намагався засунути, що строковики тримають оборону і нікого не втратили. Але після відео з десятками полонених російських строковиків навіть найвідмороженіші воєнкори покрутили на його адресу пальцем біля скроні.

відео дня

Потім з усією генеральською прямотою Гурульов влупив у Соловйова "а ось в Афганістані за часів СРСР контрактників не було, воювали строковиками!". І весь пропагандистський бомонд дружно закивав. Мовляв, це військовослужбовці, вони давали присягу. Нехай воюють!

Принадність строковиків у тому, що вони коштують набагато дешевше за найманців.

Тобто, зараз усіх наявних строковиків спробують заштовхати на фронт. І весь осінній призов піде на фронт. Це частково вирішить проблему росармії з поповненням. Однак за оцінками Блумберга великі втрати штовхають Кремль на проведення мобілізації ще до кінця 2024 року.

Росіянам, які не хочуть відправляти своїх дітей на смерть, треба щось думати просто зараз. Відеозвернення до Путіна нічого не вирішать, опозиція не допоможе.

Тікайте. Або готуйтеся відбиватися. Тому що ця війна не йде ні в яке порівняння ні з Афганістаном, ні з Чечнею. Комітети солдатських матерів повинні включитися до, а не після. Буде пізно.

Хто такий Олексій Копитько

Радник міністра оборони, блогер, журналіст. Проживає у Харкові. Активно коментує в соцмережах події, що відбуваються в країні і світі. Працював координатором проєкту "Флот-2017". До цього обіймав посаду заступника голови правління Українського центру розвитку музейної справи.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти