Росіяни б'ють новими ракетами по Україні

5 січня 2024, 06:10
Маючи готову розробку, рассеяне змогли реалізувати в працюючому залозі тільки станом на 2020-й.
Ракети рф
Ракети рф / facebook / AlexanderKovalenkoUkraine

Перше, верифіковане застосування ЗУР 9м333...

Падіння даної маршової частини було зафіксовано в районі Авдіївки.

Зенітно-керовані ракети 9М333 були створені для ЗРК "Стріла-10М". Їх натурні випробування були завершені на Донгузькому полігоні в Оренбурзькій області в 2020-му. З 2021-го ці ракети стали запускатися в дрібносерійне виробництво.

відео дня

Дана ракета має 3 режими роботи головки самонаведення: фотоконтрастний, інфрачервоний і завадовий, а так само автопілот і позиціонували її російські піарники як ракету діючу за принципом "вистрілив-забув". Вона оснащена двигуном підвищеної ефективності, а її бойова частина була збільшена з 3 кг (ЗУР 9м37) до 5 кг.

А тепер, найцікавіше.

ЗУР 9м333 була спроектована ще за часів СРСР в 1980-ті роки як заміна на той момент вже морально застарілих 9м37 для ЗРУ "Стріла-10".

Маючи готову розробку, рассеяне змогли реалізувати в працюючому залозі тільки станом на 2020-й.

На сьогоднішній день не було верифікованих фактів застосування РОВ як ЗРК "Стріла-10М", так і ракет 9м333, що в свою чергу говорить про вимушену відправку даних систем і даних нечисленних ракет в зону бойових дій в Україні, з урахуванням знищення компонентів даного ешелону, без малого, за 2 роки.

Не дивно й те, що такі ракети і ЗРК були відправлені саме на Авдіївський напрямок, який для російського командування зірвало своєю обороною вже два дедлайни. Всі на "Авдос"! Скоро так і Т-14 "Армата" там побачимо?

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти