Росіяни зазнають величезних втрат: нові дані

15 вересня 2024, 06:10
2082
Ці цифри не відображають реальну чисельність втрат (яка вища в рази), але дають змогу вловлювати деякі тенденції.
війська РФ
Війська РФ / Колаж: Главред, фото: Міноборони РФ

Група "Інформаційний спротив" продовжує збирати дані про російських солдатів, яких у самій Росії визнали вбитими або публічно поховали.

На 9 вересня 2024 року в нашій базі 69486 осіб, щодо яких є повні відомості, і 460+ імен, де є якісь розбіжності.

За тиждень кількість визнаних у РФ втрат зросла на 775 одиниць.

відео дня

Російський проєкт "Медиазона" і російська служба ВПС станом на 13 вересня дають цифру 69 069 осіб. Тобто, можна порівняти.

Не втомлююся повторювати: це самі МІНІМАЛЬНІ втрати вбитими. Ці цифри не відображають реальної чисельності втрат (яка вища в рази), але дозволяють вловлювати деякі тенденції.

З помітного за тиждень.

1. У РФ поступово частішають випадки висвітлення старих втрат, які раніше не оприлюднювалися. Хтось відвідує кладовище і раптово знаходить десятки-сотні поховань. Наприклад, минулого тижня було зафіксовано 209 нових імен у Московській області (здебільшого - у "Пантеоні захисників вітчизни" в Митищах). Це місце - у кроковій доступності. При цьому існують буквально тисячі сільських кладовищ, звідки взагалі немає даних.

Наш досвід збору інформації підказує, що кількість убитих росіян щонайменше вдвічі більша. Якщо порахувати вбитих, зниклих безвісти, тяжкопоранених і тих, хто безповоротно вибув з інших причин, кількість безповоротних втрат російської армії буде від 300 тис. осіб.

2. У всьому СКФО ми зафіксували 12 убитих. З них 10 - це Ставропілля і Північна Осетія. У Чечні, Інгушетії, Кабарді, Карачаєво-Черкесії втрати не проявилися. У Москві визнали 3 убитих. Для порівняння: в Удмуртії - 13 убитих за той самий період. У Татарстані - 37, у Башкирії - 24. Потік найманців із Поволжя не вичерпується.

3) Відкритим залишається питання про готовність росвлади оголосити черговий етап масової мобілізації. Офіційні особи клянуться, що таких планів немає. При цьому на рівні "експертів" раптово почали спростовувати таке явище як "прихована мобілізація". Мовляв, немає її, це все добровольці! У 2022 р. Пєсков теж спростовував підготовку до мобілізації буквально за тиждень до її оголошення. Тож подивимося.

Лідери за кількістю визнаних убитих в абсолютних цифрах:

- Краснодарський край - 3097

- Башкортостан - 2781

- Татарстан - 2545

- Свердловська область - 2460

- Пермський край - 2146

- Челябінська область - 2066

- Московська область - 1885

- Самарська область - 1732

- Іркутська область - 1646

- Саратовська область - 1600

Хто такий Олексій Копитько

Радник міністра оборони, блогер, журналіст. Проживає у Харкові. Активно коментує в соцмережах події, що відбуваються в країні і світі. Працював координатором проєкту "Флот-2017". До цього обіймав посаду заступника голови правління Українського центру розвитку музейної справи.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти