Росіяни спробували зімітувати масований ракетний удар

29 травня 2023, 11:12оновлено 29 травня 2023, 13:11
Ресурс Ту-95МС зношений настільки, що ризиковано їх використовувати в режимі перевантаження.
Олександр Коваленко
Росіяни спробували зімітувати масований ракетний удар, вважає Олександр Коваленко / Facebook Олександр Коваленко, УНІАН

Черговий ракетний удар і масований наліт дронами-камікадзе...

Нічого нового щодо нього я не скажу. Єдине що, російські окупаційні війська спробували зімітувати масований ракетний удар (75 "ракет"), використовуючи компоненту Shahed-136. В іншому ж мені впало в очі інше...

Справа в тому, що коли російські Ту-95МС піднялися в повітря, про це одразу стали писати російські пропагандистські майданчики, причому профільного типу. Профільного, оскільки куруються і модеруються безпосередньо мо рф. Так ось, дані майданчики навмисно занижували корисне навантаження Ту-95МС.

відео дня

Наприклад, коли описувався зліт 9 літаків Ту-95МС, то писалося пропагандистами, що вони можуть здійснити залп на 56 ракет. Мене це здивувало, адже стандартний, за характеристиками Ту-95МС, його боєкомплект ракет Х-101/555 - це 8 одиниць. Спочатку подумав, що це помилка, описка, але ні.

Пропагандисти видали наступний пост, вже про 10 Ту-95МС, підкресливши, що залп може скласти 60 ракет. Тобто, ті хто повинні дуже добре розбиратися в ТТХ військової авіації, навмисно занижували характеристики Ту-95МС і не писали про залп в 72 і 80 ракет, а вказували 56 і 60.

Чому?

У мене відповідь лише одна.

З 2022 року я, відстежуючи пуски ракет російською стратегічною авіацією, помітив те, що Ту-95МС не виходять за межі свого базового, проєктного навантаження в 6 тон. Тобто, грубо кажучи - 4 ракети Х-101/555. Дуже рідкісні ті випадки, коли з одного Ту-95МС здійснювався пуск 5-6 ракет.

Висновок з такої тенденції був простий. Ресурс Ту-95МС зношений настільки, що ризиковано їх використовувати в режимі перевантаження. А все, що більше 6 тонн - це вже перевантаження. І командуванню РОВ куди надійніше і безпечніше підняти в повітря 8 Ту-95МС, щоб запустити 16 ракет, ніж 2.

Тепер же, середньостатистичного і часто маргінально-далекого від ТТХ авіації читача, російські майданчики починаються привчати до того, що стандартне навантаження у Ту-95МС не 8 ракет, а всього 6. Скоро і статтю в російській Wikipedia підкоригують. А, можливо і цей показник занизять.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр закінчив Одеську академію зв'язку. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив". Провідний експерт Українського центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Тобто, проблема очевидна і її складно приховувати. Але, щоб її розмити і мінімізувати в своєму інформаційному середовищі, починають нав'язувати нове сприйняття можливостей Ту-95МС.

Що ж, якщо це так, то без сумнівів, у окупантів все йде за планом!

Фактично, за трохи більше року повномасштабної війни з Україною вони критично підвищили знос своєї стратегічної авіації і по суті, зберігаючи таку періодичність польотів, взагалі можуть залишитися без неї як такої. Тобто, одна з компонент ядерної тріади, буде бездіяльна.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти