Російська авіація зазнала нечуваної поразки

12 серпня 2022, 07:01оновлено 13 вересня 2022, 16:03
Фактично, 43-й полк розгромлений. Знищено приблизно половина боєздатних літаків та більша частина боєкомплекту.
Новофедоровка
Те, що залишилось від авіабази у Новофедорівці

За даними російських джерел, звільнено командувача ЧФ РФ адмірала Ігора Осіпова. Це найкраща демонстрація катастрофічних для Росії наслідків вибухів на авіабазі Новофедорівка у Криму. На авіабазі базується головна ударна сила Чорноморського флоту - 43-й морський штурмовий авіаполк.

9 серпня внаслідок одночасних вибухів двох складів зберігання боєприпасів, за даними космічних знімків, знищено за мінімальними оцінками 8 російських бойових літаків, за даними Генштабу ЗСУ - 9 літаків.

відео дня

Однак Міноборони РФ ніяких втрат не визнало взагалі, а дані космічних знімків російська влада попросту не коментує і робить вигляд, що нічого не відбулось, хоча весь світ говорить про успішну та результативну атаку українців на російську авіабазу.

Фактично, 43-й полк розгромлений. Знищено приблизно половина боєздатних літаків, та більша частина боєкомплекту, завдано важких втрат інфраструктурі авіабази.

Цікаво, що навіть після знищення флагманського крейсера "Москва", на якому тримав свій прапор адмірал Осіпов, його не зняли з посади. Але після вибухів, внаслідок яких, за заявою МО РФ, нібито не будо ніяких втрат, адмірал втратив посаду.

Це засвідчує, що російська авіація зазнала нечуваної в своїй історії після Другої світової війни поразки.

Судячи з характеру вибухів, авіабаза, скоріше за все, була підірвана внаслідок вдалої диверсії українців. Нема ніяких інших влучань, вибухнули майже одночасно два віддалених склади.

Новим командувачем ЧФ, за даними російських медіа, призначений війн-адмірал Віктор Соколов.

9 серпня - ще одна історична перемога України над російськими окупантами, і демонстрація усьому світу, що Україна перемагає у війні з Росією, і розгром армії Путіна - це абсолютно реальний сценарій, українцям варто допомагати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти