Російська пропагандистська машина запустила новий фейк про Україну

25 жовтня 2023, 06:20
Перше, що кидається в очі, так це те, що практично вся показана на відео зброя – стріляна. Це чітко видно, особливо на NLAW.
ХАМАС, Росія
ХАМАС і Росія / Колаж: Главред, фото: Главред, УНІАН

Російський фейк "Україна передає західну зброю ХАМАС" продовжує жити і множиться.

Російська пропагандистська машина продовжує генерувати фейки про те, що Україна, нібито, постачає західну зброю ХАМАС. Генерацією цієї нісенітниці росіяни зайнялися практично в унісон з атакою терористів на південний Ізраїль і продовжують генерувати різного роду відео-сюжети, на яких ХАМАС, демонструючи західні зразки зброї, дякують Україні за ці поставки.

Останнє відео, яке було нам продемонстровано кінокомпанією "Дятли pictures" показувало акуратно розкладені на підлозі протитанкові засоби, такі як AT4 і NLAW. На задньому плані, хтось, арабською, зачитував Сури і дякував Україні за передану зброю.

відео дня

На жаль, такі дешеві і бездарні вироби "Дятли pictures", але незабаром будуть ретрансльовані на захід, зокрема, через ресурси трампістів і різного роду, що годуються з рук Росії, прогнилих політиків, партій, журналістів, в цілому видань.

А тому, все ж слід розібрати це відео детальніше.

Перше, що кидається в очі, так це те, що практично вся показана на відео зброя – стріляна. Це чітко видно, особливо на NLAW.

Так само і за іншими зразками озброєнь, де чітко видно сліди експлуатації, від намотаного на корпус скотча, до відпрацьованих зарядів. Цікаво, Хами взагалі знають, навіщо на AT4 намотують скотч?

Власне, якщо Україна поставила ХАМАС відпрацьовані AT4 і NLAW, так це прекрасно! Заробили на баранах.

Другий момент.

Якесь скромне відео. Ні, правда, якби це знімали ХАМАС, то на задньому плані звучали б бравурні пісеньки про вічний бій до останньої краплі крові, а в кожному кутку екрану були б логотипи руху ХАМАС і їх спонсорів.

ХАМАС навіть відео, зроблені з мобільних телефонів, пропускає через свою редакцію і видає з повною ідентифікацією "виробника". Пафос і понти від ХАМАС навіть важливіші за те, що показано на відео.

Третина.

Якщо у ХАМАС є AT4 і NLAW, то чому, починаючи з 7 жовтня, ми так і не побачили їх застосування? Бабуїни в основному бігають з РПГ - 7 з саморобними тандемними пострілами. Ось уже як два з половиною тижні вони козиряють цими гранатометами і, ніяких там AT4 і NLAW не було помічено.

Знову-таки, звертаю вашу увагу на те, що як мінімум половина гранатометів на відео стріляна. Можна припустити, що Хами їх відстріляли по ЦАХАЛ, але де ці помпезні відео?

Власне. "Дятли pictures" - сідайте, двійка.

Але, давайте тепер засічемо, скільки часу пройде від поширення цього фейку в Росії до того, як він вирине на Заході і через кого саме він вирине.

Ще один тригер? Так.

І нагадаю, що Росія завжди вдавалася до спроб дискредитації України, в питаннях озброєнь. Найяскравіший приклад - 2019-й рік, коли став поширюватися фейк про нібито продаж Україною сирійському диктатору Башару Асаду бронеавтомобілів "Варта-новатор".

Тоді росіяни заморочилися настільки, що зібрали в Сирії дешеву копію "Варта-новатор", з металобрухту і палиць і видавали її за українські поставки кривавому диктатору, з метою дискредитації Києва в очах партнерів, тим самим зупинивши допомогу Україні.

А тому, невгамовні халтурники не заспокояться і я не здивуюся, якщо Росія передасть ХАМАС деякі зразки з трофейної зброї, захопленої в Україні, для посилення своїх фейків.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти