Російські аналогівнети не витримують конкуренції

30 травня 2023, 08:22
Залишки високотехнологічної (тобто, дорогої) російської зброї навіть після закінчення війни будуть продаватися на ринку, що звужується.
Російський винищувач Су-27, російська ракета
РФ стрімко рухається в бік Північної Кореї / Міноборони РФ, УНІАН

Провальні результати обстрілів Києва росіянами напевно дуже порадували людей ще в одному місті. У Пекіні.

Зброя - це інструмент (гео)політичного впливу. Не менш ефективний, ніж гроші.

Менше російської зброї - менше російського впливу.

відео дня

Недарма СРСР засівав своєю зброєю країни соцтабору і "неприєднаних" для зміцнення "дружби і співпраці". Азія, Африка, Південна та Латинська Америка були (і залишилися) полем інтенсивної конкуренції виробників зброї.

Хто такий Олексій Копитько

Радник Міністра оборони, блогер, журналіст. Живе в Харкові. Активно коментує в соцмережах події, що відбуваються в країні і Світі. Працював координатором проекту"Флот-2017". До цього обіймав посаду заступника голови правління Українського Центру розвитку музейної справи.

Росія намагалася максимально зберегти цей інструментарій, забезпечуючи модернізацію, сервіс і боєприпаси для техніки радянського виробництва, поступово розбавляючи її російською.

Оскільки випадків наочного зіткнення високотехнологічної (пост)радянської зброї з західною було не так багато, зберігалася якась недомовленість щодо ефективності. Тому що виставки і навчання – це одне, а війна все дуже чітко проявляє.

Українська армія все наочно показала: російські аналогівнети не витримують конкуренції.

Росія як постачальник широкої лінійки інструментів підірвала свій авторитет. Це не технічний і не економічний – це в першу чергу політичний провал. Вона де-факто вибуває з вищої ліги і стає в ряд з парою десятків інших країн.

Залишки високотехнологічної (тобто, дорогої) російської зброї навіть після закінчення війни будуть продаватися на ринку що звужується.

А в ніші порівняно нескладних, невибагливих і недорогих озброєнь, які є основним інструментом в діалозі з небагатими країнами, буде конкуренція з тим же Китаєм.

Це не означає, що Росія прям завтра обрушиться в цій сфері. Росіяни також навчаються на війні, як і ми. Російський РЕБ, дрони і баражуючі боєприпаси, бронетехніка – все точно також тестується в бою, як і з нашого боку.

Інтерес до цієї продукції з боку третіх країн буде. Але товариша Лаврова прийматимуть не так радо. Бо у нього тепер не так багато смачного на руці.

Плюс санкції, через які можливі форс-мажори. Плюс питання, а чи зможе Москва гарантувати поставки, коли їй самій треба.

Стрімкий рух у бік Північної Кореї.

Забезпечити лояльність / нейтралітет "союзників" буде складніше і дорожче.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти