Російських червоних ліній уже ніхто не боїться

31 травня 2024, 06:22
603
Росія креслить "останні червоні лінії", якими погрожує всім навколо, але, за фактом, після перетину чергової, малює нову.
Російських червоних ліній уже ніхто не боїться
Росія погрожує Європі ракетними ударами / Колаж: Главред, фото: PolitRussia.com, ua.depositphotos.com, скріншот

Російські пропагандисти, для підняття ура-патріотичного духу обивателів, стали їм розповідати, що в зону дії ОТРК "Іскандер", БПРК "Бастіон" і КРМБ "Калібр", що запускаються з Калінінградської області, потрапляють практично всі країни, які згодні з правом України на нанесення ударів своєю зброєю по території Росії. Такий собі натяк на чергову "червону лінію", яка перетворилася на дипломатичний мем...

Взагалі, цікавий пропагандистський хід... Ну, в зоні дії і що? Що далі?

відео дня

Ось, наприклад, завтра прилетить ATACMS по аеродрому Морозовськ, що далі? Прилетить Storm Shadow по штабу ГВ "Північ", які дії? По групі російських військових кораблів у порту Новоросійська вдарить Scalp EG... ну, або AGM-158, реакція?

Третій рік поспіль ми спостерігаємо за тим, як росія погрожує всьому світу за допомогу Україні якимись "червоними лініями", які за популярністю вже перевершують "останнє китайське попередження".

Якщо хто не знає, то "останнє китайське попередження" - це ідіома, що виникла в період Тайванської кризи, в рамках якої Китай зробив понад 900 "останніх попереджень" Тайбею.

Під час же війни з Україною росія креслить "останні червоні лінії", якими погрожує всім навколо, але, за фактом, після перетину чергової, малює нову.

Той самий випадок, коли країна, загрозу від якої всерйоз сприймав увесь світ буквально кілька років тому, перетворилася на посміховисько, яке від самого себе дивовижним чином поки ще не нудить.

Але, всьому свій час.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив". Провідний експерт Українського центру дослідження проблем безпеки. Український політичний та економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти