Російський флот виявився безкорисним, Росія програє морський бій

9 листопада 2022, 12:29
Російський флот на сьогоднішній день не проявив у війні проти України себе якось ефективно.
Адмірал Макаров
Російський флот виявився марним, Росія програє морський бій, вважає Коваленко / Фото Міноборони РФ

Ми зараз бачимо регулярні повідомлення про те, що російська чорноморська флотилія виводить у відкрите море військові кораблі, які не є носіями КР "Калібр".

Що ж, повідомлення ці досить багатозначні, але і ставитися до них слід з часткою розважливості.

Перш за все, відсутність носія КР "Калібр" у відкритому морі не означає відсутність загрози пуску даних ракет по території України. Російське командування вчинило за ці місяці безліч божевільних і злочинних вчинків, а тому, пуск КР "Калібр" з бухти Севастополя, що заважає?

відео дня

Крім того, не варто забувати про підлодки типу "Варшав'янка", які так само є носіями КР "Калібр" і відстеження яких набагато проблематичніше, ніж надводних об'єктів.

З іншого боку, російське командування не виводить кораблі носії "Калібрів" у відкрите море, оскільки вважає, що безекіпажні катери-камікадзе якоїсь сторони, причетні до недавнього інциденту в Севастопольській бухті, полюють саме за каліброносцями.

Тобто, велика і могутня морська наддержава забилася в будку, підібгавши хвіст, побоюючись ударів маленькими катерками? Страх на рівні відчаю?

Цікаво те, що чорноморська флотилія рф за час повномасштабного вторгнення в Україну не змогла реалізувати жодного значущого завдання в тактичному і стратегічному сенсі, а лише зазнавала поразки.

Російський флот на сьогоднішній день не проявив у війні проти України себе якось ефективно. Він не зміг здійснити десантування в Одесі та області. Потім було знищення та пошкодження російської групи ВДК у Бердянську. Після Бердянська на дні Чорного моря опинився флагман чорноморського флоту, який був знищений зброєю, від якої і повинен був захищати весь флот! Потім був острів Зміїний. Інцидент з об'єктом, який найбільше охороняли в тимчасово окупованому Криму - Кримським мостом. І ось, якась НП в бухті Севастополя, після якої російські кораблі взагалі носа не висовують в Чорне море.

Росія, яка називає себе великою морською державою, по суті, програє морський бій країні, у якої флоту як такого – немає. У якої протикорабельні комплекси стоять на озброєнні не сотнями, а які можна перерахувати на пальцях однієї руки.

Російський флот виявився в ході цієї війни, мабуть, найбезкорисливішим родом військ. Так звана "велика" морська держава з абсолютно марним флотом, який час від часу ганьблять точковими ляпасами, зараз просто загнана в будку.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти