Російському диктатору Путіну не шкода не тільки українців, а й росіян

4 квітня 2022, 19:18
Путін - відвертий вбивця з архаїчними політичними переконаннями. Він не боїться розголосу своїх злочинів і мстить Заходу і Україні.
Путина
Путін-відкритий убивця, який не приховує свою тоталітарну сутність / Фото Reuters

Сумно, навіть сумно опускатися в своє власне минуле. Так було, в 70-ті роки минулого століття я був одним із тих, хто аргументував виключення радянського психіатричного співтовариства з всесвітньої психіатричної асоціації. 12 довгих років професійна гідність боролася з очевидним злом. Добро перемогло - СРСР виключили. За явні, доведені зловживання психіатрією в політичних цілях.

Давно немає Радянського Союзу. Тоталітарна імперія розпалася. Її гріхи успадкувала авторитарна Росія. Де як і раніше мисляча інтелігенція говорить пошепки. Як в СРСР. Де в голові у царюючого диктатора дозріло рішення повернути Україну в радянське минуле. Така його концепція майбутнього Європи.

Раніше він, Путін, намагався лякати протестувальників психіатричними діагнозами. Але він не Брежнєв, той приховував свою тоталітарну сутність. Цей-відвертий вбивця з архаїчними політичними переконаннями. Він не боїться розголосу своїх злочинів. Не боїться реакції Заходу. Він його, Захід, гаряче ненавидить. Як і нас, вільну Україну. Він, бачте, в нас розчарований. Тому-агресивний, мстить за наше небажання зрозуміти і прийняти його дикі псевдоісторичні концепції.

відео дня

Страшно мстить. Руйнуючи житлові будинки, школи, університети, лікарні. У тому числі психіатричні лікарні та інтернати. Хоча в його країні, Росії, все ще існує інтелігенція. Хтось намагається заявляти про свою незгоду вголос. Більшість заявляє про свою незгоду на кухнях. Як в СРСР.

Йому, Путіну, не шкода нікого. Ні своїх, ні нас, українців. Тим більше таких, яких раніше називали божевільними. Його попередник і вчитель по життю Адольф Гітлер, їх знищував, застосовуючи різні способи так званої евтаназії. Цей - до таких дрібниць не опускається, він намагається знищити всю Україну, з усіма її жителями. Не ховається за евфемізмами.

Мої колеги в Росії мовчать. Їм страшно. Вони смертельно бояться свого диктатора. Тому мовчать. Знаючи, що через російську агресію в Україні помирають від ран, голоду, холоду та відсутності медикаментів тисячі психічно хворих людей.

читайте такожОперація Немезида: як своєю звірячою злобою Росія створила в особі України страшного ворогаМи, українські психіатри, всього лише лікарі. Колись вибрали свою професію зовсім не заради матеріальних благ. Ми небагаті, як і наші пацієнти, їх сім'ї. Ми не вміємо стріляти. Єдина наша зброя, єдина наша можливість протистояти злу-слово. Саме тому ми звернулися до Президента Всесвітньої психіатричної асоціації з вимогою виключити Росію з цієї асоціації. Тому що наші російські колеги-мовчать.

Розумію, їм дуже страшно. Мені також було дуже страшно в 1971 році, коли я, зовсім молодий український психіатр (мені було тоді 25 років) виступив проти практики психіатричних зловживань КДБ і так званої Московської психіатричної еліти. Мені здавалося протиприродним використовувати мою професію як покарання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти