Росіяни триматимуться за Крим до останнього

2 березня 2023, 06:44
Росіяни будуть тримати півострів максимально довго, і так само максимально довго будуть терпіти удари.
Російські військові, російська військова техніка, Крим
Російські окупанти будуть максимально довго терпіти удари в Криму / Міноборони РФ , ua.depositphotos.com

У Криму, а особливо у північній його частині зараз знаходиться велика кількість сил та засобів російських окупантів, які не поспішають відправляти на материкову частину України. Тобто це – сили та засоби, які будуть використовуватися саме для ведення оборони, що буде певним барʼєром для проведення операцій з материкової частини до тимчасово окупованого Криму. Тож або росіяни вже готуються для оборони Криму, або розуміють, що не зможуть втримати південь під натиском контрнаступу ЗСУ.

Загалом ті сценарії, які можуть бути використані для звільнення півострова, не стільки контрнаступальні, вони більше будуть схожими на те, що відбувалося, наприклад, з островом Зміїний, де був постійний вогневий вплив на обʼєкти військової інфраструктури окупантів. У Криму є багато таких обʼєктів, тому це, хоч і не буде прямим бойовим зіткненням, але це означатиме постійні втрати серед особового складу, техніки, матеріально-технічного забезпечення підрозділів. Відповідно, можна говорити про те, росіяни постійно знаходитимуться у суїцидально-патовій ситуації, коли для них кожен день може бути останнім. А зробити з цим вони нічого не зможуть, бо тікати з Криму на той момент буде неможливо, адже не буде відповідного наказу від командування. А цю команду не дадуть, бо як це – "жест доброї волі" з тимчасово окупованого Криму?!

відео дня

Тому росіяни триматимуть півострів максимально довго, і так само максимально довго терпітимуть удари.

Щодо півдня ситуація така – росіяни дійсно можуть відтягувати туди війська в надії, що ЗСУ підуть в наступ на Крим у піхотній складовій. Використання цих військ на інших напрямках теж можливе, але це буде послабленням позицій російських військ у Криму. Якщо у Запорізькій області найближчим часом відбудеться каскадне руйнування оборони росіян, то ЗСУ можуть опинитися біля адміністративної межі Криму вже за два тижні, або ще швидше, навіть за тиждень. Але це якщо станеться таке каскадне руйнування. І ризикувати такими відведеннями сьогодні росіяни не можуть, тому що повноцінного ресурсу їм не вистачає. Відтак його можуть зберегти саме на території Криму.

Олександр Коваленко, спеціально для Главреда.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти