Росіяни наліталися. Що означають західні санкції?

27 лютого 2022, 21:23
1416
Росію очікує майже повний колапс системи авіаперевезень.
Росіяни наліталися. Що означають західні санкції?
Літаки іноземного виробництва відтепер не літатимуть в Росії / Фото Reuters

Що означають західні санкції?

Для Росії - це катастрофа. Не сьогодні, але дуже швидко. Поясню на прикладі авіаційної галузі, ближчої мені за первинною спеціальністю авіаінженера. Євросоюз, а до того США, Канада та інші виробники літаків, заборонили передачу Росії технологій, обладнання, запасних частин для авіації і космічної галузі. Так само заборонено надання Росії послуг із страхування та перестрахування авіаційних перельотів. Крім того, для Росії закрито небо Європростору, США, Канади - для літаків російських компаній, російських власників, контрольованих росіянами компаній. Що це означає для Росії?

Оскільки 70% авіаційного парку Росії - це літаки зарубіжного виробництва (Аеробуси, Боїнги), більша частина з яких до того ж використовуються на умовах лізингу, це означає майже повний колапс системи авіаперевезень. Закордон з Росії не зможе вилетіти майже ніхто. Більшість польотів всередині країни так само будуть скасовані.

відео дня

читайте такожЄвросоюз повністю закрив повітряний простір для російської авіаціїБо літаки західного виробництва не літатимуть через неможливість страхування перельотів, відсутність запчастин і вказані вище заборони на перельоти. Літаки, що в лізингу - будуть відкликані з Росії їхнім зарубіжним власникам. Якщо Росія їх не віддасть, як це колись робив Іран, - нарветься на ще більші проблеми, в тому числі суди і арешти російської власності закордоном.

На літаках російського виробництва всередині країни, якщо власниками є російські компанії, - вони ще зможуть літати, але переважну більшість рейсів буде скасовано. Це відчують мільйони росіян, яким доведеться скасувати плани зарубіжного відпочинку і бізнес-перельотів.

Наліталися - тепер нехай поїздять потягами залізницею, Росія велика - по 7-9 діб з кінця в кінець. І загоряти/купатися нехай звикають у Білому чи Баренцевому морях. За все треба платити! І західні санкції змусять їх заплатити високу ціну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти