Росіяни помилилися, показавши страту екс-вагнерівця, який був у полоні

13 листопада 2022, 19:57оновлено 14 листопада 2022, 10:01
29650
Самі автори Грей Зон, які і опублікували відео, зрозуміли, що перегнули палицю.
вагнеровец
Страта вагнерівця кувалдою / Скріншот

Так звана ПВК Вагнера відмінно працює з міфологізацією свого образу. Така романтика війни для тих, у кого багато адреналіну і хто ще не дорослий і не знає, як насправді пахне людська кров і будь-яка смерть. Приходьте, вербуйтеся - як би кажуть піарники т. зв. ПВК Вагнера, будете героями, будете творити що захочете, а вам самим за це нічого не буде, тому що ви ж "самі з кулями як бог".

І все б у них йшло по цій частині добре, якби не останній вихід з стратою екс-вагнерівця, який був у полоні.

відео дня

Самі автори Грей Зон (телеграм канал, на якому опублікували відео страти), які і опублікували відео, зрозуміли, що перегнули палицю і що це відео мало відповідає їхнім цілям з вербування нових вагнерів. І тому викотили цілу довгу і нудну промову про мораль на війні, про вбивства дозволені і не дозволені та інші речі, які можна почути від дурних підлітків, коли вони тільки-тільки починають міркувати про те, що таке вбивство, людське життя і т. д.

Ось тільки я побачила в цьому тексті головне, що хотіла побачити: страх. Страх від допущеної ними помилки. Страх від того, що все йде не туди, куди вони планували. Страх від кризи жанру, адже ось цей самий вагнерівець, про якого вони говорять, що "він знав про правила і сам прийшов" прийшов далеко не сам, а був в'язнем, якого в це погнали. Страх того, що мотивованих все менше і рано чи пізно доведеться не х***ю в інтернеті писати, а йти воювати самим. А не хочеться. Тому що обізнані, з ким доведеться стояти в одному строю. Тому що обізнані, що добре їх не зустрінуть ні на тих війнах, куди їх пошлють - адже жорстокість це завжди квиток в один кінець і слава йде попереду, ні свої ж не зустрінуть добре вдома.

Якось ось так виходить з творцями такої романтики для самих маленьких і необстріляних, так.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти