Росіяни зібралися за всяку ціну взяти Авдіївку

22 жовтня 2023, 20:26
923
Російське командування зосередиться зараз на Авдіївці, як свого часу на Бахмуті, а це означає, що значний ресурс буде орієнтований саме на це містечко.
Солдати, авдіївка
В Авдіївці не все так райдужно / Колаж Главред, фото: Міноборони РФ, deepstate

Було встановлено абсолютний добовий рекорд знищення особового складу РОВ – 1 380 тіл. Також були дуже високі показники знищеної російської техніки. І це все сумарний результат по всій зоні БД, а не лише однієї Авдіївки, але саме Авдіївка внесла основний відсоток до цих втрат РОВ.

Здавалося б, дуже позитивні цифри, але насправді насторожують. Оскільки вони говорять про те, що командування РОВ не має наміру зупинятися і, як мовить їхній хворий історичний наратив – за ціною не стоять.

відео дня

Коли 7 жовтня розгорнувся наступ РОВ, силами 1 АК, а також підрозділами 20-ї та 150-ї МСД 8-ї ОВА, то, здавалося б, після перших результатів цієї самогубчої місії вони мали взяти неабияку паузу для відновлення боєздатності. Але ні. Натомість вони загнали під Авдіївку 21-у ОМСБр 2-ї ОВА із зони відповідальності ДВ "Центр".

Тут слід розуміти, що 21-а ОМСБр одна з найбільш боєздатних бригад не те, щоб у складі 2-ї ОВА, а загалом ГВ "Центр". Тобто із зони відповідальності, де начебто як по Лимано-Куп'янській осі так само починається наступ, забирають найбоєздатнішу бригаду? Не логічно чи…

Це рішення командування РОВ вказувало на те, що для них Авдіївка це фетиш мета і тиснути на флангах вони продовжуватимуть. Підтвердження – чергова спроба наступу та рекордні втрати 19 жовтня.

Чергова хвиля вже була проведена РОВ у виконанні 114-ї ОМСБр, яку швидко поповнили і знову відправили на продавлювання північного сектора.

Тобто російське командування зосередиться зараз на Авдіївці, як свого часу на Бахмуті, а це означає, що значний ресурс буде орієнтований саме на це містечко. Це, за ідеєю, дозволить СОУ реалізувати досить сміливі сценарії за іншими напрямками. Але, зважаючи на все, російське командування це не дуже хвилює.

Нагадаю, що у 2022 році більшу частину Харківської області та правобережну частину Херсонської області було звільнено тоді, коли на Бахмут проходив наступ РОВ.

Авдіївка це потужний укріпрайон, хоча має і свої вади, вразливі місця. Але щоб зламати його РОВ знадобитися набагато більше ресурсу, ніж зараз сконцентровано біля міста. Звідки заберуть і що послаблять ще більше – питання риторичне. Але те, що вони на це підуть і вже роблять, більш ніж очевидно.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти