Росіянам після війни доведеться пройти всі кола пекла

6 січня 2023, 06:20
Коли ця війна закінчиться, то для українців все найстрашніше буде позаду. А ось для росіян - все найстрашніше тільки тоді і почнеться.
Російські військові
Росіянам після війни належить пройти всі кола пекла, вважає Альфред Кох / Telegram, Радіо Свобода

Медійна активність генерала Буданова мене вже лякає. Я, звичайно, старомодна людина, але цей новий тренд, коли начальник розвідки (!) держави, що воює, дає одне інтерв'ю за іншим і щодня повідомляє світу радикальні прогнози - це якась зовсім нова стилістика. Я більше звик до того, що сама особистість такої людини є держтаємницею. Втім, це не мого розуму справа. Був би толк. Якщо його начальству це ок, то мені і поготів…

Що мене насправді потрясло... а, власне чому я дивуюся? Але, тим не менш, при всій передбачуваності, все ж потрясло. Чого гріха таїти? Так ось, що мене вразило, так це реакція на загибель мобіків у Макіївці.

Справа в тому, що я дев'ять років, з 1969 по 1978 рік, прожив на Волзі, в місті Тольятті. Туди моя сім'я переїхала з Казахстану і звідти я сімнадцятирічним пацаном поїхав до Ленінграда, вступати до інституту. Я дуже добре знаю цей край. Мої батьки ще довго там жили і я до них з усією моєю родиною їздив щоліта на Волгу. Я часто бував в Самарі (тоді - Куйбишеві), іноді - в Сизрані. У мене там залишилося багато друзів і т. д.

відео дня

Тепер я дізнався, що майже всі загиблі під ударами HIMARS росіяни - були мобілізовані якраз з Самарської області. Тобто не чужих мені країв. І, зрозуміло, я не міг байдуже стежити за тим, як самарці переживають це горе. Я не буду кривити душею: мені не байдужі ці люди.

І ось тут я, чесно кажучи, злегка офігів. Я не знаю скільки дійсно загинуло людей. МО РФ говорить про 89 убитих і "безлічі" поранених. Українці ще пару днів тому говорили про 600 трупів, тепер вже говорять про 400... Думаю, істина десь посередині. Напевно, загинули 200-300 осіб. А з пораненими - всі 500.

У будь-якому випадку - це величезна кількість смертей. У багато будинків Самарської області прийшла біда. Я розумію, що люди залякані, що вони бояться висловити весь той біль, яка розриває їх, вони не хочуть, щоб їх звинуватили в нелояльності, якійсь зрадницькій слабкості, мало ще в чому.

Але! На чолі Самарської області теж не якісь звірі стоять. Вони теж все це взяли близько до серця. І тому оголосили в Самарі мітинг, присвячений пам'яті загиблих.

Ось! Влада йде назустріч людям! Хочете публічно поговорити про своє горе - несіть його сюди, на площу. Ми разом з вами погорюємо, втішимо вас, підтримаємо!

Тобто приходьте люди добрі. Цей мітинг дозволений. Ніхто вас не буде бити кийком по голові, садити в автозак і звільняти з роботи. Все легально і все схвалено там, де треба. Вам абсолютно нема про що турбуватися.

І ось в призначений час на площі зібралися... 500 осіб. Я не помилився. Всього - п'ятсот. Тобто фактично одна людина на одного вбитого і пораненого. Тобто дружина, наприклад, прийшла, а мати вже - ні. Або - навпаки. Ніколи. Зайняті. Я вже не кажу про батьків, братів, сестер, дітей... у цих точно були в цей момент справи важливіші... Ну, а про друзів, колег по роботі, просто знайомих і мови немає.

Якась генеральська дружина в дорогій шубі виголосила патріотичну промову, пошарпали на вітрі російські триколори і... все…

Ах, так! Зовсім забув: хтось висунув ініціативу! У зв'язку з тим, що так толком досі і неясно, скільки ж точно народу загинуло і хто саме, було запропоновано підписати петицію в МО РФ з вимогою опублікувати, нарешті, повний список загиблих в Макіївці. Ініціативу підтримали. І петицію підписали... 200 осіб. Це все. Іншим це питання - нецікаве.

Я не знаю як вам, а для мене - це вирок. Гаразд, через Беслан не вийшли на вулиці. Десь там, якісь "чужі" кавказці-чеченці вбили якихось "чужих" кавказців-осетинів. Ну, дітей, та шкода, звичайно. Але - не сильно. Вони - не"наші". І далеко.

Гаразд - через "Норд Ост" не було ніяких мітингів. Це в Москві вони там зажралися. Поділом їм. Бач, моду взяли по театрах ходити. Самі там в Москві цю війну почали, ось і розсьорбуйте тепер.

Але ось вбили ваших дітей. Дітей! Не чеченських, не осетинських, не московських. Ваших власних дітей. Як вам таке? Нецікаво. 200 осіб зацікавилися, хто ж все-таки загинув. А більше - ніхто.

Ось Арестович нещодавно з подивом розповідав, що російські солдати йдуть в атаку не пригинаючись, навіть коли по них стріляють з великокаліберного кулемета. Що російські солдати, щоб не потрапляти в полон, підривають себе гранатами. І Олексій дивувався: під якими вони речовинами?

А не під якими. Вони знають, що вони всім по херу. Рівно так само як і їм самим все по херу. І самі вони собі по херу. І взагалі на все плювати, і на все насрати. У буквальному, фізіологічному сенсі цього слова.

Ось багато хто дивується: чому російські солдати скрізь залишають таку велику кількість екскрементів? А ось саме тому! Вони так самовиражаються! Це відбувається тому ж, чому вони не пригинаються під кулеметною чергою. Хочете, називайте це хоробрістю, хочете - байдужістю. Як хочете, так і називайте.

Це той самий російський дух. Він так - пахне. І я цей запах знаю. Я ж сам наполовину росіянин. І я не збираюся це приховувати. Так вийшло. Нічого вже не поробиш.

Жахлива справа. Як з усім цим бути? Чи лікується це? Я навіть не знаю відповіді на питання: це їх Путін такими зробив або вони зроду такі? Начебто, коли я серед них жив - мені здавалося, що все нормально. Звик? Принюхався? Або як?

Правий Льоня Парфьонов: коли ця війна закінчиться, то для українців все найстрашніше буде позаду. А ось для росіян - все найстрашніше тільки тоді і почнеться. Їм доведеться пройти всі кола пекла. Після такої грандіозної п'янки і похмілля буде належне.

Ну а нам всім, хто знаходиться по цей бік барикад, я бажаю якнайшвидшої перемоги. Бо наша справа - правильна. Тому ворог буде розбитий і перемога буде за нами.

Слава Україні!

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти