Росіянам соромно програвати українцям

13 липня 2022, 09:03
Програвати натівцям - це не так соромно, як програвати українцям. Але не треба ж так привселюдно себе принижувати, росіяни - вас б'ють саме українці.
Росіянам соромно програвати українцям
Терорист Ігор Гіркін / скриншот

Гіркін вперто просуває думку, як і всі їх пропагандисти, що операторами HIMARS є солдати НАТО. І якщо Україна у військовому плані дає гарний результат - то це теж тому, що на її боці тишком-нишком воюють американці. Тобто українці самі так воювати не вміють, управляти технікою - теж. Куди їм? Бо ж програвати натівцям - це не так соромно, як програвати українцям.

А хто вас газом забезпечував, недалекі? Хто годував вас у тридцяті? Хто будував Крим, в кінці кінців? Хто вам будував танки в радянські часи? Хто конструював, хто вкладав свої знання у ваш розвиток?

читайте такожПлан Путіна - захоплення Донбасу, але ЗСУ з HIMARS та M270 MLRS можуть розбити мрії РФ – експертХто вас навчав, зрештою? Бо ж відомі історичні факти про те, що вчені та вчителі з Києва їхали до Москви, працювати в ваших університетах.

відео дня

Ну дійсно, загадка століття, правда ж?

Колись до війни мені в поїздці з Харкова до Маріуполя зустрілася жіночка, головний технолог шкіряного заводу.

- Ми співпрацюємо з росіянами (прим. 2008-2009 роки). Мені потрібно регулярно їздити на їх виробництво, до Росії. Ось ти знаєш, який у них розподіл праці?

- ??

- На найбільш серйозні посади, які потребують розуму та професійної підготовки, вони нерідко беруть українців. На якусь відповідальну, середньої ланки - жінок, а вже на фізичну роботу, вантажниками, прибиральниками, тощо - російських чоловіків.

І я розумію, що це не стандарт, бо на всі російські підприємства українців не напасешся. Але ж таких прикладів дуже багато. І вони, росіяни, перекреслюючі всі подібні факти, історію радянщини, наявність безлічі українських прізвищ у Росії (тобто колись туди переселених), на керівних посадах, у конструкторських бюро, у великому бізнесі тощо - вони досі не можуть повірити, що українці здатні оперувати HIMARS.

Думаю, що це не стільки хвороба, скільки примітивні комплекси, перед тими, хто, зрештою, забезпечив Радянський Союз якимись досягеннями.

Зараз під санкціями росіяни не здатні побудувати якесь виробництво, маючи обмежений ресурс та не дуже високу здатність до пошуку рішень. Ну нема на росії власних цвяхів - ну й нема. Так, як вирішує такі питання росія - за цвяхіми можна сходити до сусідньої держави, помародерити. Ну нема на росії якогось заводу - то вони йдуть на наш Донбас та вивозять обладнання. Ось і з'являється завод на росії. Нема стіралок - вони йдуть до українських сел та міст, та беруть ті стіралки.

А українці ті цвяхи давно би виробили. Так, як вони відновили економіку в Криму після невдалих спроб росіян. Так, як вони працювали в космічній галузі. Так, як вони розробили танки й ракети. Так, як вони видобували газ на українській території в шістдесяті. Так, як вони писали книжки в ті часи, коли на росії можна було тонути в болотах.

Ну не треба ж так привселюдно себе принижувати, росіяни!

Вас б'ють саме українці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти