Саміт у Швейцарії кісткою в глотці стирчить у російського режиму

24 травня 2024, 08:10
428
Наші партнери володіють повною інформацією про те, скільки було запитів російській стороні про обміни і які були пропозиції.
Саміт у Швейцарії кісткою в глотці стирчить у російського режиму
Саміт миру пройде у Швейцарії / Колаж: Главред, фото: Офіс президента, pixabay.com

Російська пропаганда продовжує спроби дискредитувати Україну напередодні саміту миру в Швейцарії.

Це зайвий раз вказує на те, наскільки цей саміт кісткою в глотці стирчить у російського режиму.

Цього разу в Росії було запущено наратив про те, що українська влада відмовляється повертати українських полонених, обираючи із загальних списків якихось привілейованих.

відео дня

Дивно чути подібне від країни, яка регулярно зриває переговори і домовленості про обмін полоненими або тілами загиблими, але росія вирішила зробити ставку зараз і на цю тему. Мовляв, як ви можете слухати цю країну з її формулою миру, якщо їм не потрібні їхні власні полонені!

Цікавим є й акцент на якійсь вибірковості в поверненні полонених, що натякає на улюблену тему російської пропаганди - корупцію і вибірковість. Особливо дико, але стратегічно вірно з позиції ворога, це звучить на тлі того, що на третій рік полону росія відмовляється повертати полонених "азовців", не дивлячись навіть на вихід руху "Free Azov" на міжнародний рівень. А чому не повертають? Наратив росіян: А тому, що домовляються про обмін тих, за кого "проплатили"!

Фактично, блокуючи всі обмінні ініціативи і роблячи такі вкидання, росія має на меті не тільки зовнішню дискредитацію України перед самітом миру в Швейцарії, а й створення внутрішньої дестабілізації, в соціально-громадському середовищі.

Думаю, найближчими днями ми побачимо, як цей наратив буде спливати через сморід набряклих консервних банок вітчизняного розфасовки в "міграції", яких останнім часом вибухнуло чимало, але сморід від них триває й досі та загострюється в унісон із появою нових російських наративів.

Очевидно, що на міжнародному рівні це не зашкодить Україні. Наші партнери володіють повною інформацією про те, скільки було запитів російській стороні щодо обмінів і які були пропозиції, так само як і партнери знають, хто всі ініціативи блокував, блокує і блокуватиме. Оскільки для росії полонені - не полонені, вони в розумінні росії - заручники.

Але ось внутрішній інформаційний фон намагатимуться хитати. А тому, стежимо за промовами.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти