Найжахливіший сценарій війни в Ізраїлі

25 жовтня 2023, 08:22
Ердоган заявив про необхідність створення держави Палестина в кордонах 1967 року.
Найжахливіший сценарій війни в Ізраїлі
Ердоган, Байден, Зеленський / коллаж Главред, фото УНИАН

Як би не намагався Ердоган маневрувати між сходом та заходом, але обирати іноді таки доводиться.

Ердоган таки підписав протокол про вступ Швеції до НАТО і, тим самим, підтвердив, що Туреччина тяжко-важко, але обирає Захід. І зовсім не проти того, щоби інфраструктура НАТО і надалі наближалася до російських кордонів...

Підпис Ердогана – це не процедурний крок, а стратегічний вибір.

відео дня

Цей вибір бодай трохи полегшує ситуацію на Близькому Сході. Адже навіть попри те, Ердоган заявив про необхідність створення держави Палестина в кордонах 1967 року та телефонну розмову з лідером ХАМАС Ердоган тепер не наважиться на пряме протистояння з країнами Заходу, і у лавах НАТО не буде розколу, – а це міг би бути найжахливіший сценарій війни в Ізраїлі.

Вочевидь, на Близькому Сході Ердоган і наділ буде маневрувати, виконуватиме різні посередницькі функції та відтягувати час, коли знову доведеться якийсь стратегічний вибір.

А ось інвестиції в безпеку Ізраїлю та України – це інвестиції в безпеку Америки – головний лейтмотив промови Байдена , з якою він звернувся до американців, пояснюючи їм чому він проситиме у Конгресу виділити рекордну суму на підтримку України та Ізраїлю, нині – двох ключових країн для американської безпеки.

Байден нагадав американцям їхню власну історію та їхню відданість демократії й наголосив, що такі самі цінності захищають зараз Україна та Ізраїль.

"Путін не обмежиться Україною", - наголосив Байден.

Це була найпрагматичніша з усіх промов Байдена.

Дуже правильний посил напередодні дебатів у Конгресі. Від того, чи зуміє Байден знову об’єднати демократів та республіканців навколо підтримки України залежить доля не лише нашої країни, чи Ізраїлю. На кону стоїть доля усього і без того нестабільного світового порядку.

Хто такий Сергій Таран

Таран Сергій Вікторович (12 грудня 1969, Київ) — український політолог, син політика Віктора Тарана (Терена) та брат політолога Віктора Тарана, член політичної партії "Європейська Солідарність". Депутат Київської міської ради.
Закінчив з червоним дипломом Київський національний університет імені Тараса Шевченка за фахом "журналістика" (1993 р.), а також з відзнакою — магістратуру Амстердамського університету за фахом "суспільні науки" (1998 р.).
З 1993 по 1996 рр. працював в українських виданнях "Молодь України", "Розбудова державі", аналітичному тижневику УНІАН.
Співзасновник Інституту масової інформації (1995 р.), — експертної організації, яка опікується захистом свободи слова в Україні, пише Вікіпедія.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти