Сценарій початку Другої громадянської війни в Росії

3 червня 2023, 08:20
Цілком можливий сценарій подальшого розвитку подій: кадировці і пригожинці влаштовують стрілку, що переходить в перестрілку.
Володимир Путін, розпад Росії, Євген Пригожин
Протистояння Пригожина і адміністрації Путіна можуть призвести до конфлікту в РФ, вважає Ейдман / колаж: Главред, фото: скрін, ua.depositphotos.com

Чи може агресія Росії проти України дати старт новій російській смуті, громадянській війні? Так, запросто. Передумови вже є.

Тільки один з можливих варіантів такого розвитку подій.

Заборона згадувати Пригожина на ТБ, відповідна активізація його політичної кампанії, включаючи тур по регіонах Росії, наїзд на нього високопоставлених кадировців (Делімханова і Даудова) - ланки одного ланцюга, здатної привести до серйозного внутрішньоросійського конфлікту. Це частина протистояння Пригожина і Адміністрації президента, яка вирішила підрізати крила все більш популярному серед ядерного путінського електорату непередбачуваному авантюристу. Пригожина апаратно душать, а він відіграється в інформаційному просторі.

відео дня

Саме тому АП в особі, мабуть, Кирієнко залучила до кампанії проти Пригожина Кадирова і його абреків, щоб вони вербально опустили кривавого кухаря в очах потенційних прихильників.

Пригожин відповів вкрай жорстоко через ватажка своєї банди Уткіна (Вагнера), який наїхав на кадировців, нагадавши, що воював з ними в двох чеченських війнах, і висловивши готовність прибути на стрілку, забиту Пригожину. Дуже нагадує розбірки 90-х: пітерська і чеченська банда забивають стрілку, потім хтось із них на нервах може натиснути на курок і почнеться тотальне смертовбивство.

Хто такий Ігор Ейдман

Ігор Віленович Ейдман (25 вересня 1968, Горький) — російський соціолог, один з найбільш публікованих дослідників путінізму як соціальної і політичної системи.

З 1995-го по 2002-й рік очолював піар-агенцію "Центр соціальних інновацій". Ігор Ейдман є автором антиолігархічної кампанії Бориса Нємцова.

З 2002-го по 2005-й рік Ігор Ейдман працював одночасно в центрі політконсалтингу "Ніколло М" і Всеросійському центрі вивчення громадської думки (він же ВЦВГД).

У 2010-му році виступив одним з підписантів опозиційного листа "Путін повинен піти".

У 2011-му році переїхав до Лейпцига, Німеччина.
Ігор Ейдман в 2014-му році випустив книгу "Нова національна ідея Путіна". У 2016-му році була видана його книга "Система Путіна: Куди йде нова російська імперія?"
Ігор Ейдман - автор багатьох публікацій і статей, активно пише на своїх сторінках у соцмережах. У своїх матеріалах він детально розбирає сучасну російську політику, виступає проти війни в Україні, нещадно висміює Путіна, "духовні скрєпи" і "русский мир".

Цілком можливий сценарій подальшого розвитку подій: кадировці і пригожинці влаштовують стрілку, що переходить в перестрілку. Потім починається повномасштабне зіткнення між ПВК Вагнера і кадировським "Ахмадом". Російське міністерство оборони, яке ненавидить Пригожина, втручається на боці кадировців. Але послані проти Вагнера частини з націоналістичних античеченських міркувань, поширених в армії і спецслужбах, переходять на бік Пригожина.

Ось тобі, батюшка, і Юріїв день (закреслено) нова громадянська війна.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти