Сьогодні США здають Україну, а завтра - Тайвань

26 лютого 2024, 19:10
Бурхливим і неприємним джерелом цих геополітичних тез є колишній президент Трамп і вірна йому консервативна частина Республіканської партії-МАГА.
Сьогодні США здають Україну, а завтра - Тайвань
ВСУ / Колаж: Главред, фото: УНІАН, Twitter / Олексій Резніков, ua.depositphotos.com

І в тому, і в іншому випадку, логіка американських консервативних ізоляціоністів однакова проста, без складнощів сучасного світу. По-перше, Тайвань і Україна знаходяться в тисячі кілометрів від кордонів США і від них не залежить безпека США. По - друге, Тайвань - частина Китаю, тому рано чи пізно Тайвань потрапить в руки Пекіна, а США програють чергову війну, особливо. Китай. Теж саме про Україну — це зона впливу Росії, а не США або Європи, тому у путінської Росії, врешті - решт, завжди буде більше сил захопити Україну, ніж у США - захистити Україну.

Бурхливим і неприємним джерелом цих геополітичних тез є колишній президент Трамп і вірна йому консервативна частина Республіканської партії-МАГА.

Трамп не випадково хвацько обіцяє віддати Росії Україну "за три дні". Те, що не зумів зробити Путін з Україною силою "за три дні" Трамп сподівається зробити за рахунок інтересів України і Європи за дуже короткий термін. Те, що не зумів зробити Путін свій ультиматумом взимку в 2021 році з вимогою до заходу покинути Україну і відкотиться за рубежі 1996 рік, зможе зробити Трамп, перетворивши НАТО в недієздатну і слабку організацію.

відео дня

Трамп майже не приховує, що його "антиукраїнство" тримається не тільки на ненависті Путіна до України, а й бажанні "заробити" на поразці України. Його недавня пропозиція обміняти природні ресурси України в обмін на американський ленд-ліз говорить про те, Трамп зацікавлений не в перемозі, а поразці України. Бо домовитися з Путіним про розподіл українських корисних копалин Трампу буде простіше, ніж домогтися від України, що бореться.

Якщо Трампу вдасться "згодувати" Росії, ослаблену війною і зрадою, Україну, то той же фокус він повторить з Тайванем, передавши без опору Острів Китаю.

Такими рішеннями наївний Трамп сподівається швидко помиритися з Китаєм і Росією - зробити світ щасливим, а себе лауреатом Нобелівської премії миру. Це ілюзія - з цієї хвилини, як тільки Росія "отримає" Україну, а Китай - Тайвань, Глобальний Альянс Росія-Китай почне переділ світу на свою користь, а для США настане жахливе життя.

Хто такий Віктор Небоженко

Віктор Сергійович Небоженко (нар. 14 лютого 1953, Жмеринка) — український політолог, соціолог. Директор соціологічної служби "Український барометр". Кандидат філософських наук, пише Вікіпедія.

Працював в Інституті філософії Академії наук України, Інституті соціології Академії наук України.

У 1994-му брав участь в першій президентській кампанії екс-прем'єр-міністра України Леоніда Кучми.

З 2003-го — керівник соціологічної служби Національного інституту стратегічних досліджень при Президенті України, директор Соціологічної служби "Український барометр".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти