Селидове для окупантів виявилося міцним горішком

1 вересня 2024, 19:10оновлено 1 вересня, 21:02
474
Зараз тиск на Селидове тільки наростає, але утримання цього укріпрайону СОУ обіцяє значно більшу результативність і значно більше виснаження РОВ.
ВСУ, фронт
Війна в Україні / Колаж: Главред, фото: ОК "Захід", Юліан Рьопке

Селидове.

Селидове для окупантів виявилося куди міцнішим горішком, ніж Очеретине чи Новогродівка...

Основний напрямок, яким РОВ намагаються прорватися в Селидове, це східний - вулиця Берегова. Але тут є нюанс.

відео дня

Вулиця йде південним берегом річки Солона, і перехід на північний берег можливий тільки вулицею Миру, Павлова і Козацькою. Але, до них РОВ і близько ще не підійшли. А якщо і підійдуть, то не факт, що там залишаться переходи.

Так само, важливо розуміти, що вулицею Миру йде канал від шахти ім. Коротченка, з териконом висотою 40 метрів. Тобто, східний напрямок удару для РОВ має низку як мінімум природних і як максимум штучних перешкод, які, на відміну від Новогродівки, використовуються на всі 100 своїх можливостей.

З північного напрямку РОВ зайшли в зоні шахти "Росія", але подальше просування застопорилося водовідстійниками і штучними висотами - терикон Коротченка. При цьому, захід у саме місто суворо на північ із траси Е-50 вулицею Лесі Українки, з правого флангу підтискуваної каналом, з лівого - териконом Коротченка. І щоб зайти в Селидове з півночі РОВ необхідно прорватися прямим коридором завдовжки 2,5 км, прострілюваним з висоти і вогневих точок. Такий собі - тир.

Зараз тиск на Селидове тільки наростає, але утримання цього укріпрайону СОУ обіцяє значно більшу результативність і значно більше виснаження РОВ, ніж напрямок Очеретино-Новогродівка.

Нині Селидове починає виконувати саме ту роль, яку на рубежі Гродівка-Новогродівка не виконала донедавна багатообіцяюча Новогродівка.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти