"Сіра зона" розширюється: що відбувається на лівому березі Дніпра

9 листопада 2023, 08:52
762
Просто взяти і напхати біомасу вздовж лівобережки росіяни не можуть.
діпстейт
ЗСУ займають позиції на лывому березі / скріншот Deepstate

Отже, як і очікувалося, "сіра зона" на лівому березі не стоїть на своєму місці, не стагнує, а, навпаки, з кожним днем розширюється, поглинаючи вже не тільки прибережну зону, а й села, дороги...

Це не може не турбувати російське командування, яке навіть після зміни одного тіла з лампасами на інше, не добилося хоча б гальмування даного процесу. А, все тому, що методи протидії таким явищам у них до незграбного одноманітні і полягають переважно в наповненні локацій біомасою і металобрухтом.

відео дня

Такий метод спрацював в Запорізькій області, де РОВ замість розсудливого відступу на більш вигідні позиції, кожна нора заповнювалася саме такою біомасою, концентруючи в квадраті 20 на 15 км колосальний людський ресурс в обороні.

Але по лівому березі таке не виходить. Здавалося б, перекинули підрозділи 7-ї ДШД, вже 44-ка на місці, 26-й МСП 70-й МСД без діла не сидить, 177-й ВП МП тільниками закривають фланги Олешок, є і цілісна 144-я ОМСБр в районі маленької Корсунки. Крім того, в область "сірої зони" починають масово заганяти роту за ротою "Шторм-Z". Але ефекту немає.

"Сіра зона" наполегливо поглинає Кринки, просочується в Корсунку і козачі табори, поглинула дорогу на цілому ряді ділянок, екстремально ускладнюючи просування мобільних груп РОВ, починає поглинати лісовий масив. А лісовий масив це навіть куди важливіший об'єкт, ніж населений пункт, що дозволяє більш ефективно "сірій зоні" почати поглинати 2206.

І просто взяти і напхати біомасу вздовж лівобережки РОВ не можуть. Адже в цій, специфічній зоні, повинні працювати два елементи - мобільні групи перехоплення і артилерія. Але мобільності росіянам катастрофічно не вистачає, а після того, як дорога між основним кордоном "сірої зони" перестала бути безпечною і зовсім впала до мінімуму.

Артилерії на цій ділянці не вистачає вогневого потенціалу та забезпечення БК. В цілому у групи військ "Дніпро" не найкраща ситуація як в кількісному показнику з артилерією, так проблема з самим розташуванням – лівий берег нижче правого, у якого панування по висотах.

Обидві проблеми разом, але все ж більшою мірою другу, ніж першу, росіяни намагаються вирішити, масово застосовуючи ніби і це головна, серйозна проблема для більш швидкого розширення "сірої зони", але навіть вона не може загальмувати процес.

РОВ вже, в дуже вузькій смузі, глибиною близько 5 км і протяжністю не більше 40 км сконцентрували більшу частину ГВ "Дніпро", посилену низкою підрозділів зі складу ГВ "Схід", вона ж зараз ГВ "Запоріжжя". Ще раз. Вузька смуга. Глибина 5 км.протяжність 40 км. основна частина угруповання на цілому плацдармі, площею тисячі квадратних кілометрів.

І так, до речі, нагадайте, де в дуже скутій ситуації знаходиться російська ГВ "Запоріжжя", яка могла б посилити ГВ "Дніпро" до максимуму, але...?

Stay Tuned і ... Слава нації!

Джерело

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти