Що хоче Путін отримати від Північної Кореї

13 вересня 2023, 19:12
Путін хоче отримати від Північної Кореї боєприпаси, протитанкові артилерійські снаряди та, можливо, робочу силу.
Путин, Ким Чен Ына
Путін та Кім Чен Ин / Коллаж Главред, фото скриншот с видео

Кореєзнавець Сун-Юн Лі на тлі візиту Кім Чен Ина до РФ висунув в інтерв'ю Sky News власне припущення: що Путін купить в Ина не тільки снаряди, але й робітників.

--

"Путін хоче отримати від Північної Кореї боєприпаси, протитанкові артилерійські снаряди та, можливо, робочу силу – тобто північнокорейських солдатів, які діятимуть у прикордонному районі між Росією та Україною. ...Зараз Росія потребує додаткових людських ресурсів у зв'язку з великими втратами та жертвами, які вона несе у цій "СВО". У Північній Кореї уряд не надто поважає людське життя та життя власного народу. Тому у таких переговорах між двома сторонами є утилітарний, прагматичний аспект".

відео дня

В принципі, Лі правий: Ин буде у виграші, навіть як продасть хоч кількадесят тисяч своїх корейців з 25-х мільйонів за скількись тонн продовольства. Бійці з них ніякі, з осені до весни ще й клімат не переноситимуть - але ми все одно вимушені будемо витрачати ресурси на їх утилізацію.

А от як поставляться самі росіяни до такої заміни, сказати складно. Мешканці Москви і Пітєра, звісно, зрадіють і підтримка Путіна зросте: бо так за них вмиратимуть корейці.

Але от мешканці інших регіонів, для яких війна - чи не єдиний спосіб заробітку і обміну своїх непридатних алкашів хоча би на продукти і дрова, ще й на якісь гроші... Тобто, велика Росія може, навпаки, обуритись такою ініціативою: що корейці відбирають в них заробіток, можливість сито їсти і виплати для родичів.

Тому в контексті березневих виборів Путіна доведеться дуже прискіпливо вивчити це питання щодо кожного регіону: чи збільшить така заміна росіян на корейців його підтримку, чи навпаки.

Те, що покупка корейських тушок йтиме в розріз з усіма міжнародними угодами і з резолюціями ООН, звісно, нікого в Росії не хвилюватиме.

Хто такий Олексій Голобуцький?

Олексій Голобуцький - український політолог, політтехнолог, експерт. Один з найбільш цитованих експертів-політолгоов в Україні. Заступник директора Агентства моделювання ситуацій. Живе в Києві, веде популярний блог на своїй сторінці в Facebook.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти