"Сходка" в Трускавці більше була потрібна Зеленському, ніж його депутатам

4 жовтня 2021, 20:47
Головна мета цього заходу була у мобілізації голосування проти спікера Дмитра Разумкова і просуванні ключових законів.
Зеленський, слуга народу
Володимир Зеленський у Трускавці / Facebook / sluganarodu.official

Недавні збори Слуги народу в Трускавці навряд чи можна назвати з'їздом, так як з'їзд партії – офіційний захід, проведення якого офіційно фіксується. Тому це більше схоже на "сходку".

Але ніякі заявлені цілі цієї сходки не відповідали дійсності, тому що усе це можна було зробити в робочому порядку. Цей тімбілдінг організували, бо фракція розповзається і президент Зеленський хотів показати, що він досі президент. А оскільки депутати СН вважають себе розумними, то зібрати всіх разом було важливо, щоб вони голосували за те, що необхідно президенту.

Головна мета цього заходу була у мобілізації голосування проти спікера Дмитра Разумкова. На підтвердження цьому ми бачили, як президент особисто вмовляв депутатів, які не хочуть за це голосувати. Але, схоже, що це питання так і не було вирішено, адже інформація про підписи весь час відрізняється. А раз ніхто не показує реальну кількість підписів, значить, є труднощі.

відео дня

Крім того, ця "сходка" була необхідна для просування ключових законів. Зокрема, так званого закону про олігархів, тому що влада розцінює його як інструмент для зачистки політичного поля і переобрання Зеленського на другий термін. Тобто цей закон створений більше для контролю над телебаченням і фінансами, ніж для боротьби з олігархами.

Якщо Зеленський все ж просуне ці закони, то надалі ми побачимо формування групи 95 кварталу, які стануть найголовнішими олігархами в країні. І тоді вони будуть вирішувати питання щодо збереження своєї влади.

читайте також"Слуга народу" Тищенко в Трускавці обматюкав свого однопартійцяА тому єдина причина, по якій у майбутньому вони ризикнуть зібрати Трускавець 3 - щоб переобрати Зеленського на другий термін. Поки шанси для цього є, але час плине дуже швидко. Тому що зараз почнуть рости тарифи і ціни, буде збільшуватися фіскальний тиск на громадян, а якщо підпишуть 5600, то посилиться ще й тиск на сільське господарство і бізнес, тож усі шанси зійдуть нанівець.

Тарас Загородній, політичний та економічний експерт, спеціально для Главреду

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти