Штани Кремля скоро луснуть, або Чому перелом у війні не за горами

11 липня 2022, 08:37
Кремль спалює у війні майже вдвічі більше, ніж передбачено навіть його роздутими мілітаристськими планами.
Коли буде перелом у війні
Поки Україні доводиться перемагати не числом, а вмінням і волею / УНІАН

У ра**истів стандартним стало твердження, що вони, мовляв, воюють не з Україною, яку б зім'яли, не помітивши, а з усім блоком НАТО. Зрозуміло, це пропагандистська туфта, покликана виправдати відсутність Києва за два дні і Львова за два тижні.

Але "туфта" - це оціночне, емоційне судження. Давайте, як на Привозі, прицінимося до цифр (всі вони у відкритому доступі, бажаючим перевірити — Гугль в допомогу). Заодно отримаємо уявлення про розміри і, відповідно, значущості для нас військової допомоги Заходу.

Отже, Україна витрачає на війну близько 1 млрд доларів на місяць. Багато це чи мало? Дивлячись з чим порівнювати.

відео дня

Військовий бюджет України на цей рік - 12 млрд $. Тобто, наші витрати рівно стільки, скільки планувалося. Витрачали б більше, але грошей просто немає, тому що через війну надходження в український бюджет впали катастрофічно.

США допомагають нам озброєнням, боєприпасами та іншим на 2,5 млрд $ в місяць, ця цифра поки стабільна, як популярність коміксів Марвел. Решта наших союзників додають ще 1,5 млрд $. Сукупно Україна щомісяця витрачає на війну близько 5 млрд $.

У той же час Росія на початку вторгнення вбухувала до 2 млрд $ в день. В день, не в місяць! Зараз ця цифра впала до 1 млрд в день. Але це, на жаль, не тому, що РФ зазнає труднощів з оплатою своєї агресії в результаті санкцій. Проти нас не стало менше зброї і всього того, чим недоімперія намагається знищити Україну і якомога більше її громадян. Просто зараз ра**исти змушені використовувати стару військову техніку, а вона істотно дешевше.

В місяць витрати ра**истів виходять приблизно 30 млрд $. У шість разів більше, ніж витрати України разом із союзниками! Ось звідки "вогняний вал" зі снарядів, мін, ракет, яким ра**исти завалюють позиції ЗСУ і наші міста. Ось наочне підтвердження героїзму наших воїнів, які успішно борються проти багаторазово перевершує за озброєнням і ресурсів агресора.

читайте такожРосійські війська стрімголов тікатимуть: коли Україна поверне Крим і ДонбасВійськовий бюджет РФ на цей рік становить 193 млрд $ на рік, відповідно, близько 16 млрд $ на місяць. Тобто, Кремль спалює у війні майже вдвічі більше, ніж передбачено навіть його роздутими мілітаристськими планами.

Сумарний річний військовий бюджет країн, що входять до НАТО - 1 трильйон доларів, це 83 млрд $ на місяць. Щоб зрівнятися з витратами РФ і щоб у дерьмовців Кремля з'явилися хоча б такі підстави стверджувати, що вони воюють з НАТО, допомога від цього блоку Україні повинна становити трохи менше 40% від його сукупних військових асигнувань. А на сьогодні вона лише 6%.

Ось такі реалії.

Ще й не починали, кажеш? Ну-ну ... у ра**истів скоро штани від натуги луснуть. Не по швах, а поперек. І всі уявляють, який передом на фронтах станеться, якщо допомога Україні збільшиться хоча б удвічі — мізер для НАТО і навіть для окремо США. Але поки нам доводиться перемагати не числом, а вмінням і волею.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти